Convincent victòria del Barça a Sevilla (0-2)

Dembélé ha avançat els blaugrana a la primera part i Messi ha sentenciat a les acaballes del partit. Pedri i Araujo han abandonat el terreny de joc amb problemes físics.

Francesc LatorreActualitzat

Koeman ha canviat el dibuix i ha sortit amb tres centrals i un dibuix 3-5-2 amb dos carrilers. Ter Stegen, Mingueza, Piqué, Lenglet, Dest, Alba; Pedri, De Jong, Busquets; Messi i Dembélé han estat els integrants de l'onze inicial al Pizjuán. Ter Stegen, per cert,  ha donat l'ensurt a l'escalfament en doblegar-se un dit en el tram final del pre-partit. Però finalment ha sortit d'inici.

Ha semblat que tots dos equips han sortit molt més concentrats a evitar les ocasions del rival que no pas a generar-ne de pròpies. Tant és així que el primer xut a porta no ha arribat fins el minut 21. Dembélé ha rebut la pilota després d'una bona conducció de Frenkie de Jong però el xut final del francès amb cama esquerra l'ha aturat Bono sense massa complicacions. Un parell de minuts més tard, Bono ha aturat un llançament de falta molt llunyà de Messi en el que el més lògic era una centrada. El porter del conjunt andalús ha reaccionat a temps i ha desfet el perill.

Però el Barça començava a trepitjar àrea i en el 28 Dembélé ha inaugurat el marcador. Ho ha fet després d'una gran passada en profunditat de Leo Messi. El "mosquit" ha guanyat els centrals del Sevilla per velocitat i ha superat Bono per fer el 0-1. Feia més d'un mes que el Sevilla no encaixava un gol a casa en partit de Lliga. Fins a la mitja part el Barça ja no ha creat més perill més enllà d'un xut massa alt de Dest. El Sevilla de Lopetegui, per la seva part, no ha inquietat en cap moment la porteria de Ter Stegen, que ha viscut una primera força tranquil·la.

Dembélé fent el 0-1 (Reuters)

Mateixa dinàmica a la represa

Lopetegui ha mogut la banqueta a la mitja part: han entrat Suso, En-Nesyri i Rekik, en els llocs de Suso, Diego Carlos i Munir. En el minut 50, ha arribat la primera ocasió dels andalusos. Navas ho ha provat des de la llarga distància però Ter Stegen ha atrapat la pilota ben situat. El Barça hauria pogut marcar el segon el minut 59. Una jugada ben elaborada del Barça ha acabat amb una rematada de Dest a centrada de Jordi Alba. El xut violent del nord-americà però s'ha estavellat al pal. Un minut més tard, els de Koeman n'han tingut un altra per sentenciar el partit. Gran cavalcada de Dembélé que li ha deixat la pilota a Messi amb Bono absolutament fora de lloc. Però la rematada de l'argentí ha sortit molt alta.

Lopetegui ha exhaurit els 5 canvis en el 63. Han marxat De Jong i Rakitic per a donar entrada a Oscar i Oliver Torres. Koeman, en canvi, encara no havia fet cap substitució. Un minut més tard una centrada de Suso l'ha rematat de cap Escudero per sobre de la porteria de Ter Stegen. En el 67 Koeman ha fet el primer canvi. Ha tornat Araújo (que es va lesionar fa tres setmanes al camp del Betis) i ha marxat Piqué, que en la primera part haviat tingut problemes musculars. Just després l'àrbitre ha anul.lat un gol de Lenglet per fora de joc en el moment de la rematada. El VAR ha ratificat una decisió que era correcta.

En el minut 70, lesió de Pedri. Ha estat el mateix jugador canari qui ha demanat la substitució i en el seu lloc ha entrat Ilaix Moriba. Però no era la única mala notícia que tindria Koeman en forma de lesió. Araújo s'ha tornat a rebrincar el turmell esquerre i tot i que volia continuar, Koeman l'ha canviat per Umtiti. Araújo s'ha enfadat tant que ha tombat una de les banquetes d'una puntada. També Braithwaite ha entrat en el lloc de Dembélé.

Amb el Sevilla bolcat sobre la porteria del Barça, ha arribat el segon dels de Koeman. Gran detall de Ilaix Moriba per deixar Messi encarat a la porteria rival. Bono ha salvat el primer intent de l'argentí però el crack blaugrana ha lluitat el rebot i ha acabat d'introduir la pilota a la porteria andalusa.

Leo Messi, en el moment del gol (Reuters)

Amb aquesta victòria, el Barça continua enganxat al tren de la Lliga. Dimecres, Barça i Sevilla es tornaran a trobar, però serà en partit de Copa i al Camp Nou. Els blaugrana tenen la difícil missió de remuntar el 2-0 de l'anada però la victòria d'aquest dissabte al Pizjuán suposarà una bona injecció de moral i confiança per als de Koeman.