Messi mira com xuta Arturo Vidal en l'últim entrenament del Barça abans del partit contra l'Alabès (@fcbarcelona)
Barça

El Barça inicia contra l'Alabès la defensa del títol de Lliga

L'Alabès va ser l'últim equip que va guanyar en Lliga al Camp Nou, 1-2 el 10 de setembre del 2016. Aquest vespre, a les 22.15, tornen a jugar al Camp Nou

Actualitzat

Un FC Barcelona renovat inicia aquest dissabte (22.15), la defensa del títol de Lliga rebent al Camp Nou l'Alabès. El conjunt de Vitòria és l'últim equip que va guanyar a Barcelona en la competició domèstica. 

L'equip d'Ernesto Valverde ha fitxat, de moment, quatre reforços per afrontar el nou curs: Clément Lenglet, Arthur Melo, Arturo Vidal i Malcom Filipe de Oliveira. 

Valverde sembla que apostarà aquesta temporada pel 4-3-3 com a sistema de capçalera, un dibuix en el qual Messi podria partir des de la dreta, i Coutinho reafirmar-se com la punta esquerra d'un trident en què Luis Suárez ha de seguir sent la referència com a 9. Amb les baixes per lesió dels migcampistes Denis Suárez i Carles Aleñá, caldrà veure si els nous pugen el nivell des de la banqueta o poden fer-ho des de l'inici. De moment, Ter Stegen tornarà a ser titular a la porteria, Piqué i Umtiti la parella de centrals i Jordi Alba i Sergi Roberto els laterals.

Els únics canvis podrien veure's al centre del camp després de la sortida d'Andrés Iniesta al futbol japonès. Al costat de Busquets i Rakitic podria entrar Arthur, o també endarrerir Coutinho la seva posició perquè Dembélé entri en el flanc esquerre de l'atac.

L'Alabès, l'últim botxí del Barça

L'Alabès va ser l'últim botxí barcelonista en el torneig de la Lliga, el 10 de setembre del 2016, en un duel en el que els blanc-i-blaus van superar els culers per 1-2. Des d'aleshores ningú ha aconseguit arrencar els tres punts al feu barcelonista, de manera que el conjunt vitorià buscarà repetir la gesta que va aconseguir fa dues temporades.

Amb un equip que ha patit pocs canvis respecte al curs passat, Abelardo Fernández pretén posar problemes al planter d'Ernesto Valverde. El "Pitu" no podrà comptar amb Adrián Diéguez, sancionat la temporada passada, ni amb Rodrigo Ely, lesionat de llarga durada per una intervenció al genoll, igual que Tomás Pina, que va patir una punxada muscular i no podrà viatjar a Barcelona.

Tampoc hi viatjaran Carlos Vigaray ni John Guidetti, però podran estar disponibles Rubén Duarte, Guillermo Maripán i Ibai Gómez, absents en l'últim partit de pretemporada. A més destaca la inclusió en la convocatòria del jugador del filial Antonio Perera, que completarà la llista de 18 futbolistes que viatjaran a Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut