El Barça i la Santboiana havien de disputar el derbi català de rugbi el 29 de març (@FCBRugby)
Rugbi

El Barça i la Santboiana empaten (32-32) en un derbi català dels que fan afició

Els blaugranes han dominat la primera part amb el seu joc àgil, però els santboians han millorat en el segon temps i un assaig "in extremis" de Ramiro Robledo ha igualat el marcador final

Agustí AlavésActualitzat

El Barça i la Santboiana han empatat el derbi català de la Divisió d'Honor estatal de rugbi. 32 a 32 en un partit de dues cares ben diferents. Tot i l'assaig matiner d'Afa Tauli pels visitants, els blaugranes han dominat el primer temps amb un joc àgil i gràcies a la velocitat de la seva línia de tres quarts. Pablo Ortiz, Rochedi Mirabet i Felipe Benegas han transformat els assajos locals abans del descans. Dos cops de càstig transformats per l'obertura dels santboians, Jonny Bentley, posaven el 22 a 13 en el marcador camí de vestidors.

Els del "Maño" Martinena han reaccionat en la segona part. Javi Orbaneja i Marcos Puig compensaven l'assaig local de Joan Losada. Bauti Güemes, 12 punts amb el peu, anotava un cop de càstig per posar el 32 a 25 en el marcador. Però l'expulsió temporal de Koi Hogg ha penalitzat els de Sergi Guerrero. La Santboiana ha empatat "in extremis" amb un assaig de murri del tercera línia Ramiro Robledo i la conversió posterior de Bentley (12 punts amb el peu).

Empat final i dos punts per a cada equip que els permeten mantenir-se en la zona de play-off de la classificació. Curiosament, el derbi d'avui coincidia amb el 95è aniversari del primer partit entre els dos clubs, el 9 de novembre del 1924.