Barça

El Barça i els Mossos desmenteixen l'accés de grups ultres al Camp Nou els dies de partit

Tant el club blaugrana com la Direcció General de la Policia de la Generalitat de Catalunya han volgut aclarir en un comunicat conjunt que el dispositiu de seguretat impedeix que cap grup ultra hagi tingut l'opció d'accedir o integrar-se a l'Espai d'Animació de l'Estadi

Actualitzat

El FC Barcelona i els Mossos d'Esquadra han fet aquest divendres un comunicat oficial conjunt per desmentir que al Camp Nou accedeixin grups violents els dies de partit. Tant el club blaugrana com la Direcció General de la Policia de la Generalitat de Catalunya han volgut aclarir que el dispositiu de seguretat impedeix que cap grup ultra hagi tingut l'opció d'accedir o integrar-se a l'Espai d'Animació de l'Estadi, en relació amb les informacions periodístiques aparegudes arran de la resposta parlamentària del conseller d'Interior, Miquel Buch, a la pregunta sobre els grups ultres detectats als camps de futbol.

El comunicat íntegre del Barça i els Mossos d'Esquadra és el següent:

  • Cap grup dels anomenats ultres accedeix al Camp Nou, d'acord amb la ferma voluntat del FC Barcelona d'erradicar qualsevol expressió de violència al seu estadi i gràcies a l'estreta col·laboració mantinguda des de fa anys amb el cos de Mossos d'Esquadra.
     
  • El dispositiu de seguretat implementat els dies de partit al Camp Nou, sota la coordinació del cos de Mossos d'Esquadra, impedeix que cap grup violent pugui accedir o tingui l'opció d'integrar-se a l'Espai d'Animació de l'Estadi. A més, aquest control no es limita únicament als partits a l'estadi del FC Barcelona, sinó que s'estén als compromisos d'àmbit nacional i internacional amb un estricte control del desplaçament dels aficionats.
     
  • L'accés a aquest Espai d'Animació està subjecte a una estricta normativa i a l'autorització de cadascun dels seus membres per part del cos de Mossos d'Esquadra. Aquest Espai d'Animació s'ha convertit en un espai de convivència i animació pacífica.
     
  • Ni el FC Barcelona ni el cos de Mossos d'Esquadra poden impedir l'accés, a títol individual, de socis o aficionats que no tinguin prohibida l'entrada a un recinte esportiu per un procediment administratiu o judicial que ho impedeixi. Tanmateix, els aficionats identificats com a membres de grups de risc estan sotmesos a control policial per fer que es mantinguin a les seves localitats i evitar, així, que es produeixin concentracions, tal com s'explica a la resposta parlamentària.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut