Futbol

El Barça i el Sevilla arriben eufòrics a una final de Copa que decidirà qui acaba la temporada amb un doblet

El blaugranes vénen de celebrar el títol de Lliga i el Sevilla arriba en un núvol després de la tercera Lliga Europa seguida; el partit, en directe per TV3, a les 21.30

Actualitzat

El FC Barcelona buscarà acabar la temporada amb un doblet aquest diumenge. L'últim obstacle és el Sevilla CF, amb el qual s'enfrontarà per l'últim títol estatal de la temporada, la Copa del Rei, a l'estadi Vicente Calderón de Madrid (21.30, TV3).

El partit arriba per als dos conjunts en un moment òptim. El Barça ve de guanyar la Lliga fa tan sols una setmana, però l'eufòria del Sevilla és encara més recent, després de la tercera Lliga Europa seguida, que es va adjudicar dimecres. Per tant, els andalusos també arriben a la final amb la intenció de fer un doblet històric.

Pel que fa a la trajectòria dels dos equips, la ratxa recent dels catalans és més positiva: va guanyar el últims cinc partits de Lliga, havent marcat 24 gols i no encaixar-ne cap. El Sevilla, que les últimes setmanes s'ha concentrat exclusivament en la final continental, ha estat més irregular: tres derrotes i dues victòries en el mateix tram. Tot i que el tècnic, Unai Emery, ha fet rotacions, caldrà veure com els afecta el cansament físic després d'un compromís jugat amb molta intensitat fa només quatre dies contra el Liverpool i després del qual va preferir ajornar la celebració fins després d'aquest diumenge. El Barça, per la seva part, ha tingut més descans i tota la setmana per preparar la final de Copa.

Serà el quart enfrontament aquesta temporada entre els dos equips, que tanquen el curs de la mateixa manera que el van obrir, quan en un xoc memorable es van jugar a una carta la Supercopa d'Europa, a Geòrgia. El trofeu se'n va anar a les vitrines barcelonistes gràcies a un gol de Pedro a la pròrroga (5-4), que els sevillans havien forçat després de remuntar tres gols de desavantatge.

Des d'aleshores ha passat un curs sencer. La final de la Copa del Rei els fa retrobar-se en un partit inèdit. El Barça i el Sevilla s'han trobat dotze vegades en eliminatòries, però mai havien coincidit en el partit decisiu. D'aquells dotze enfrontaments, en vuit es van acabar classificant els catalans i en quatre, els andalusos.

De les dades que envolten el partit, la més curiosa és la de la victòria del Sevilla a la primera volta (2-1). Va ser la primera vegada que Emery guanyava al Barça, després de vint derrotes consecutives com a entrenador professional.

L'equip de Luis Enrique arriba en el millor estat de forma possible. Al final de la Lliga va recuperar el central Jérémy Mathieu, i aquesta setmana ha rebut l'alta Claudio Bravo, tot i que no s'espera que jugui la final, atès que la Copa és una de les competicions que el tècnic adjudica a Marc-André ter Stegen.

El control del centre del camp, una vegada més, serà on es resolgui la clau del partit, ja que, si els blaugrana són capaços de frenar la rauxa inicial del rival i empènyer-lo cap al seu camp, sembla poc probable que la potència del trident no acabi marcant. Messi, Suárez i Neymar han fet 130 gols aquesta temporada. A això cal afegir la seguretat defensiva que l'equip ha demostrat en els últims compromisos.

Per la seva banda, el Sevilla afronta el xoc amb tot el que té, amb la màxima il·lusió, per lluitar per la que seria la seva sisena Copa en vuit finals. L'última la va guanyar el 2010 contra l'Atlètic de Madrid i precisament al Camp Nou. Si a Basilea es van desplaçar uns 6.000 aficionats i es van fer notar fins al punt de guanyar-li la partida a l'afició del Liverpool, que els triplicava en nombre, al Calderón, hi arribaran uns 20.000 aficionats, els mateixos que s'esperen de la part blaugrana.

Emery té baixes notables, algunes per lesió, com Trémoulinas i Krohn-Dehli, i d'altres sancionats, com N'Zonzi, i, molt especialment, Kolo, a qui  van caure quatre partits per insultar l'àrbitre en l'última jornada de Lliga. El problema principal del Sevilla en aquesta final seran els centrals. S'espera un onze gairebé idèntic al de dimecres a l'Europa Lliga: Iborra entraria per N'Zonzi i el porter Rico ho faria per David Soria.

L'equip titular del Barça, amb tota seguretat, serà el que els aficionats se saben de memòria, amb l'única variant de Ter Stegen per Bravo. Així, doncs, al camp hi hauria Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez i Neymar.

Tot queda per decidir en la final de la Copa del Rei 2016: Barça-Sevilla, en directe per TV3 a les 21.30. L'"Avantmatx" es podrà seguir també per TV3 des de les 19.30, i per Esport3, a partir de les 20.20.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut