El Barça humilia un Valladolid que no ha donat el nivell mínim per jugar a la Lliga Endesa (109-50)

El F. C. Barcelona ha passat per sobre d'un rival, el Valladolid (109-50), que no ha donat el nivell mínim per jugar a la Lliga Endesa. Els blaugrana han deixat sentenciat el partit en la primera part aprofitant la superioritat de Tomic en atac (17 punts, 7 rebots) i la incapacitat dels contraris per superar la seva defensa. Els 12 jugadors de Xavi Pascual han anotat en un partit en què la diferència de valoració entre tots dos conjunts ho diu tot (178 a 12 ). Ha estat la victòria més àmplia a la història de l'ACB. Per aquest enfrontament, l'entrenador blaugrana ha descartat Maciej Lampe.

El F.C. Barcelona ha buscat de sortida al seu pivot Ante Tomic en atac, conscient de la seva superioritat tant tècnica com d'alçada sobre els seus rivals. Això no ha sorprès el tècnic del Valladolid, Ricard Casas, que ja s'ho esperava. Tot i això, la seva defensa no ha aconseguit aturar el croat, autor de 8 punts en el primer quart. Només la falta d'encert dels llençadors exteriors del Barça ha evitat que la desfeta fos més gran al final dels primers 10 minuts, 30 a 16.

Els minuts de les escombreries, tota la segona part

La bona defensa dels de Pascual ha evidenciat les mancances col·lectives i individuals del seu rival. El Valladolid ha necessitat 5 minuts i mig per aconseguir els seus 2 primers punts en aquest període. El tècnic blaugrana ha pogut donar minuts als seus jugadors més necessitats, com Hezonja, Lorbek, Olesson, Pullen i Todorovic. Tot i veure's afectat en alguns moments per la sensació que el resultat ja estava decidit, els blaugrana han incrementat el marge al descans, 55 a 22, davant l'absoluta inoperància del seu contrincant.

Durant una segona part absolutament prescindible, els dos equips s'han dedicat a anar fent cistelles mentre esperaven que passessin els minuts. Àlex Abrines (12 punts) ha decidit aprofitar el seu temps de joc per reivindicar-se, mentre Olesson i Lorbek (17 punts) han seguit agafant la forma davant un rival gens exigent. Al final del tercer quart el Barça guanyava de 43 (87-44), gairebé doblant l'anotació del Valladolid. A 'últim quart l'ha doblada, amb els visitants absolutament fora del partit. El marcador final ha estat de 109 a 50.