Futbol

Els tres fitxatges que el Barça va deixar escapar amb Bartomeu

Josep Moratalla ha detallat que, quan era responsable del departament de scouting del Barça, va oferir al club la possibilitat de fitxar Ferran Torres per menys de set milions d'euros

Redacció Esport3Actualitzat

Josep Moratalla, convidat avui al "Vaques sagrades" d'Esport3, ha detallat que durant la seva època a la secretaria tècnica del Barça, quan era responsable del departament de scouting, va seguir Ferran Torres, el jugador del Manchester City, que en aquell moment militava al València.

Segons ha comentat Moratalla, l'operació amb Torres estava gairebé tancada:

"El vaig veure amb la selecció espanyola i en vaig fer un informe molt favorable, molt abans que s'hi interessés el Manchester City i a un preu molt baix: no arribaria ni als 7 milions d'euros".

Moratalla també ha parlat de Mbappé, a qui coneix molt bé ja que s'encarregava de seguir els futbolistes francesos. El convidat de "Vaques sagrades" ha qualificat el francès com un jugador "que marcava la diferència. Amb velocitat, canvi de ritme, capacitat de jugar en qualsevol posició i gol".

"Més endavant es va considerar que Dembélé era més interessant."

En ambdues situacions, tant amb Torres com amb Mbappé, el llavors membre de la secretaria tècnica del Barça va recomanar el fitxatge dels joves futbolistes, però les operacions no es van consolidar:

"Sempre hi ha hagut un problema: tancar les operacions".

"La gent de dalt és qui ha de prendre les decisions. És un problema d'estructura en què no se'ns demanava opinió de la xarxa de la secretaria tècnica."

"A nivell de detecció dels futbolistes, l'operació estava controlada, però és a l'agilització de la contractació on hi ha hagut el problema."

L'altre nom que va aparèixer en aquesta conversa és el de Jude Bellingham, migcampista anglès del Borussia Dortmund. L'equip alemany sembla que havia rebut una oferta del Liverpool per uns 100 milions d'euros, i Moratalla va confessar que el Barça el va tenir a tocar quan encara jugava al Birmingham:

"El vam tenir aquí abans que marxés al Dortmund, quan veig que el Liverpool en vol pagar 100 milions d'euros m'agafa el riure. No entenc per què no vam fer més operacions com aquesta".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut