L'any que ve el Barça tornarà a jugar la Champions League
L'any que ve el Barça tornarà a jugar la Champions League
barça

El Barça hauria demanat diners per avançat a la UEFA el 2020, però li van ser denegats

The Athletic explica que, per afrontar les pèrdues de la pandèmia, la directiva de Bartomeu hauria sol·licitat un préstec a compte dels futurs ingressos de la Champions

Redacció Esport3Actualitzat

La despesa en fitxatges del FC Barcelona d'aquest estiu, superior ja als 153 milions d'euros, ha aixecat suspicàcies. Noms com Gary Neville o Julian Nagelsmann desconfien de la recuperació econòmica basada en la venda d'actius d'una entitat que només fa un any, i per boca del seu president, Joan Laporta, va declarar un deute de 1.350 milions.

Aquest dimecres The Athletic publica una investigació que analitza les estratègies desplegades pel club per capejar les pèrdues provocades pel coronavirus. El mitjà es fixa en una iniciativa de la qual no es tenen precedents duta a terme poc després de l'esclat de la pandèmia, en temps de Josep Maria Bartomeu.

Segons el reportatge, el Barça va sol·licitar un préstec a la UEFA per poder tenir accés per avançat als diners previstos dels futurs ingressos de la Champions League. La resposta del màxim organisme del futbol europeu va ser negativa, al·legant que l'equip barcelonista no tenia garantida la classificació en les edicions futures de la competició.

El pla frustrat del Barça, a qui va sorprendre el rebuig de la UEFA, podia ser fer ús d'aquests diners --no se'n detallen quantitats-- com a garantia d'un crèdit bancari.

Presumpte intent de suborn a un funcionari de la UEFA

The Athletic també es fa ressò d'un episodi que apareix al llibre de Simon Kuper dedicat als vaivens econòmics del Barça contemporani. L'escriptor britànic assenyala que un treballador del club va intentar subornar un funcionari de la UEFA perquè s'investiguessin els possibles incompliments del fair play financer de competidors europeus com el Manchester City i el PSG.

Un oferiment que va arribar durant un àpat celebrat el febrer de 2020, també sota el mandat de l'anterior directiva.

Anar al contingut