Mirotic ha reaparegut amb el Barça (@FCBBasket)
bàsquet

El Barça guanya l'Estrella Roja en la reaparició de Mirotic (60-72) i es col·loca líder a l'Eurolliga

Els blaugranes han aprofitat la relliscada del CSKA davant el Fenerbahçe

Xavi LorenteActualitzat

La reaparició de Nikola Mirotic (6 punts) no s'ha fet esperar. Jasikevicius ha inclòs el montenegrí ja d'entrada al cinc titular. Mirotic ha anotat el seu primer punt (0-5) des de la línia del tir lliure. Oriola i Cory Higgins han marcat les diferències en els primers minuts (3-14, minut 5) contra l'Estrella Roja, botxí del Reial Madrid dilluns passat al Wizink Center. Un altre cop, defensa extraordinària del Barça que ha desactivat els serbis, especialment al seu gran anotador, Jordan Loyd, que també tornava d'una lesió (11-21, minut 10). Bon primer quart també de Rolands Smits (5 punts).

El partit s'ha equilibrat en el segon assalt amb un Barça molt erràtic en atac (21-26, minut 15). Loyd ha despertat amb cistelles inversemblants i ha situat l'equip del Pionir molt a prop dels blaugranes (30-33, minut 18) que s'han encomanat a la inspiració de Calathes (8 punts) per mantenir el domini català (31-35, minut 20).

La societat Calathes-Higgins s'ha carregat l'equip a l'esquena en l'inici de la segona part. La visió de joc del base nord-americà d'origen grec ha desmuntat la reraguarda local (36-47, minut 24). Els blaugranes s'han tornat a aplicar molt en defensa. Els àrbitres han assenyalat una tècnica a Jasikevicius per protestar. Quino Colom ha entrat a escena en el tram final del tercer quart per tornar a acostar els locals (43-49, minut 28). Una estirada culer ha deixat un nou màxim avantatge al marcador (45-57, minut 30), tot i els mals percentatges en el triple.

Una antiesportiva de Colom a Smits ha fet que l'avantatge continués creixent (45-61, minut 31). El Barça ha tret de polleguera l'Estrella Roja, que als darrers 10 minuts s'ha vist impotent per remuntar el matx. Brandon Davies, que també reapareixia, s'ha fet notar en el tram final. Això sí del 45-66 (minut 32) s'ha passat al 54-66 (minut 37). Al final, 60-72, victòria per als blaugranes, que recuperen el liderat de l'Eurolliga després de la desfeta del CSKA a casa davant del Fenerbahçe. Higgins, amb 14 punts; Oriola, amb 12, i Calathes, amb 10, han estat els més destacats.