Els jugadors blaugrana han celebrat el títol a la pista de Son Moix (FCB)
futbol sala

El Barça guanya la sisena Lliga a Son Moix després de superar el Palma (2-4)

Sergio Lozano (2), Pito i Dyego marquen els gols dels blaugranes, que liquiden la final per la via ràpida

Xavier LorenteActualitzat

El Barça ha tancat una temporada espaterrant de la millor manera amb el sisè títol de lliga de la secció. Els blaugranes han aprofitat el primer matx-ball a Palma per emportar-se la competició domèstica merescudament. En la seva primera temporada a la banqueta, Jesús Velasco ha aconseguit portar l'equip a completar un pòquer històric: Lliga, Champions, Copa d'Espanya i Supercopa. Quatre trofeus de cinc de possibles. Només s'ha escapat la Copa del Rei.

El partit ha començat amb una acció polèmica a l'àrea del Barça: penal no assenyalat per mans clares de Coelho a xut d'Higor. Els blaugranes han creat més perill que els balears en els minuts inicials. Coelho, Sergio Lozano --amb un dur cop al genoll esquerre al minut 5-- i Matheus amb xuts exteriors haurien pogut avançar l'equip de Jesús Velasco. Higor ha pispat la cartera a Pito a primera línia de pressió i només Dídac ha evitat el gol local. El 9 del Palma ha tornat a fer-li el mateix a Esquerdinha, però el porter blaugrana ha salvat de manera providencial. Amb els balears carregats amb 5 faltes a partir del minut 10, el Barça ha fregat també el gol en un contraatac de Coelho rematat per Adolfo.

Higor feia estona que estava comprant números per obrir el marcador i ho ha fet després d'una pèrdua d'Adolfo davant de Chaguinha que ha assistit el pivot estrella del Palma (1-0, minut 12). El capità, Sergio Lozano, ha aconseguit l'empat pel Barça després d'una recuperació d'ell mateix que ha aprofitat el refús de Fabio en el xut de Marcenio (1-1, minut 16). Pocs segons després, el Palma s'ha tornat a avançar en una jugada individual de Diego Nunes, que ha superat per velocitat Sergio Lozano i amb un xut duríssim ha batut Dídac (2-1, minut 17). En un final de primera part de bogeria, el mateix Lozano ha empatat novament després d'una gran centrada de Dyego (2-2, minut 18).

Sergio Lozano, home clau, amb dos gols (FCB)

Matheus Rodrigues ha posat a prova Fabio en els primers minuts de la segona part. Eloy Rojas també ha donat feina a Dídac Plana en un gran xut des de lluny. El Barça ha continuat portant la iniciativa del joc, i el Palma, esperant la seva oportunitat. Higor ha fet lluir Dídac en una altra fuetada aïllada local. En un contraatac posterior, Matheus ha tornat a topar amb un gran Fabio quan semblava cantat el gol a passada de Lozano. L'intercanvi de cops s'ha mantingut amb un xut d'Higor aturat per Dídac amb el colze molt forçat. A 8 minuts 26 segons del final, Pito ha posat al davant el Barça (2-3, minut 32) després d'una nova centrada de Sergio Lozano. El Palma s'ha arriscat amb el porter jugador i Dyego ha pescat una bola per sentenciar la Lliga amb un gol final a 12 segons de la conclusió (2-4, minut 40).