El Barça guanya la Reial Societat (2-1) i deixa el títol de lliga a tocar

Els blaugranes sumen tres punts més per un títol que ja toquen amb la punta dels dits després d'un partit on dos defenses, Lenglet i Jordi Alba, han estat els encarregats de fer els gols

Maria Fernández VidalActualitzat

Tres punts més i una jornada menys. El Barça ha deixat el títol de lliga a tocar de dits després de superar la Reial Societat (2-1) al Camp Nou. Als blaugranes els ha faltat ritme i precisió en la finalització durant bona part del primer temps. De fet, ha estat el conjunt basc el que ha disposat de la millor ocasió per obrir el marcador amb una rematada de Juanmi sol davant Ter Stegen, que el porter alemany ha aturat de manera providencial. Però just abans del descans, Clement Lenglet ha saltat i ha rematat de cap de cap un còrner picat per Dembélé. El central francés ha inagurat el marcador amb aquest 1 a 0 en els últims segons del primer temps.

La segona meitat ha començat amb Reial Societat nuetralitzant l'avantatge blaugrana. Passada filtrada de Merino que Juanmi escombra per superar Ter Stegen i posar l'1 a 1 al marcador. La reacció del Barça, però, ha estat immediata. Un parell de minuts després, Jordi Alba s'ha disfressat de davanter i, aprofitant una pilota que ha rebut de Messi, ha engaltat un xut sec ajustat al pal que ha posat els de Valverde per davant. Valverde ha canviat Dembélé per Coutinho, que ha estat tímidament xiulat pel Camp Nou després de la seva desfiant celebració en l'últim partit de Champions a l'estadi.

A partir d'aquí, la intensitat del partit ha baixat un punt i, malgrat que tots dos equips han tingut algunes aproximacions a la porteria rival, el marcador ja no s'ha mogut. El Barça suma tres punts més en una lliga que té pràcticament a tocar.