Caicedo ha participat de la còmoda victòria blaugrana (@FCBbasket)

El Barça guanya còmodament i el Girona perd severament

Tant a Vitòria com al Palau els partits estaven decidits al descans

Jordi Robirosa / Redacció Esport3Actualitzat

Jaames Naaji fa un tap impressionant, corre el contraatac, fa una mena de paret amb Satoransky i acaba esmaixant la pilota davant el gaudi dels aficionats que només han mig emplenat el Palau en una jugada magnífica. El Barça, sense Laprovittola i Sanli, que han descansat, ha fet uns primers 14 minuts espectaculars, en què ha anotat 21 del 22 primers tirs que ha llençat, amb 8 triples de 8, amb Higgins i Kuric anotant des de tot arreu.

El màxim avantatge dels blaugranes ha estat de 23 punts (51-28). Però a partir d'aquest moment, l'equip ha contemporitzat i el Granada ha anat entrant a poc a poc en el partit, com ho demostra el fet que els andalusos han guanyat el segon i el tercer període. Però la veritat és que, malgrat que s'han acostat als 10 punts en el tercer quart, la victòria mai no ha perillat. Al final, han acabat jugant quatre del planter -Paulí, Caicedo, Naaji i Villar- i el Barça ha obtingut una victòria còmoda (100-82), que tampoc està malament, perquè ja ho saben: les garrofes, al maig-juny.

Tarda per oblidar del Bàsquet Girona a Vitòria

El Bàsquet Girona cau a la pista del Baskonia tot i una gran millora defensiva i d'encert en la segona meitat (95-68).

Des de l'inici de l'enfrontament, el conjunt de Joan Peñarroya ja ha demostrat la seva superioritat amb un parcial 10-0. Al vendaval ofensiu dels vitorians, s'hi ha sumat la falta d'encert del Girona - només Quino Colom amb un triple ha pogut anotar pels gironins en els cinc primers minuts - i les sis pilotes perdudes al primer quart. Daulton Hommes, amb 10 punts ha estat un autèntic botxí. Dues cistelles de Máximo Fjellerup han situat el 27-12 al final del primer període.

La tònica no ha canviat en l'inici del segon quart. Un parcial de 7-1 ha disparat la diferència per sobre dels 20 punts, 34-13. El Bàsquet Girona ha pagat cara la falta d'encert i l'alta efectivitat dels locals. El conjunt dirigit per Aíto García Reneses estava totalment aclaparat, i amb el 49-21 el tècnic madrileny ha hagut de demanar temps mort per mirar de redreçar el rumb. Malauradament, la renda ha continuat augmentant fins als 32 punts arribats al descans: 55-23. Fjellrup amb 10 punts ha estat el millor dels gironins, que tan sols han anotat 2 triples pels 12 del Cazoo Baskonia.

Tarda per oblidar a Vitòria (@BasquetGirona)

La represa ha continuat amb la mateixa tendència. Fjellrup ha estat l'únic que veia cistella amb facilitat en els primers minuts del tercer quart. El Bàsquet Girona ha aconseguit aturar l'hemorràgia de punts del Baskonia i un parcial 0-14 amb uns bons Èric Vila i Marc Gasol han situat el 60-39. L'intercanvi de bàsquets ha marcat el tram final del tercer quart. Gasol i Pol Figueras han liderat l'atac dels gironins fins al 69-48.

L'últim quart, amb el partit pràcticament decidit, els de García Reneses han intentat millorar les sensacions als dos cantons de la pista, però Hommes i Steven Ennoch no han perdonat i han elevat, de nou, la diferència al llindar dels 30 punts: 81-52  Les cistelles de Kameron Taylor i Dusan Miletic han rebut la resposta d'un impecable Cazoo Baskonia que no ha tingut pietat. La renda ha tornat ha arribar als 31 punts a falta de 3 minuts pel final del matx. Els catalans han reduït el desavantatge fins al final 95-68.

Marc Gasol amb 16 punts, 10 rebots i 24 de valoració ha estat el millor del Bàsquet Girona