El Barça guanya al camp del Vila-real i fa un pas de gegant per assolir el títol de Lliga (0-1)

El Barça no ha desaprofitat l'ensopegada del Reial Madrid al Bernabéu per donar un cop pràcticament definitiu a la Lliga. Els blaugranes, sense fer un gran partit, s'han imposat al camp del Vila-real (0-1) i han fet un pas de gegant per assolir el tercer títol consecutiu de l'era Guardiola. Després d'una primera part ensopida i sense gols, Piqué, després de controlar la pilota amb el pit i el braç, ha afusellat Diego López per fer el gol de la victòria en el minut 66. La diana del central blaugrana ja ha estat definitiva i ha servit per ampliar a vuit punts l'avantatge amb el Reial Madrid a la classificació. Valdés, amb les seves aturades, ha evitat l'empat dels groguets en el tram final. Amb el triomf a El Madrigal, el Barça té mig títol de Lliga a la butxaca.

Guardiola ha deixat d'inici Messi a la banqueta i ha apostat per Afellay i Thiago en l'onze inicial. El Barça ha tingut la possessió i el Vila-real, les ocasions més clares abans del descans, amb un únic protagonista, Giuseppe Rossi. L'italià, però, s'ha topat amb un Valdés providencial que ha evitat el gol fins en dos cops en els primers minuts de partit, amb intervencions de molt mèrit.

La jugada lletja del partit, una dura entrada de Bruno a Mascherano, que ha acabat amb un trau al genoll del migcampista blaugrana. L'argentí s'ha pogut recuperar i ha acabat disputant els 90 minuts. Tot i el domini, el Barça no ha xutat a porteria fins al minut 38. La rematada d'Adriano l'ha parat Diego López sense problemes i poc després, Villa, excessivament lent, ha desaprofitat una pilota dins l'àrea.

Piqué, golejador

Els blaugranes han sortit molt més endollats a la segona part i en només tres minuts han creat més perill que en els 45 anteriors. Primer a peus d'Iniesta i, després, a peus de Villa. Guardiola ha buscat solucionar el partit i ha fet sortir Messi. Amb l'argentí al camp, el duel s'ha convertit en un monòleg ofensiu del Barça, que ha aculat el Vila-real a la seva àrea. Afellay ha avisat just abans que Piqué, a la sortida d'un córner, marqués el 0-1 en el minut 66. El central blaugrana ha controlat la pilota amb el pit i el braç i ha afusellat Diego López com si fos un davanter centre.

La sentència podia haver arribat en un llançament de falta de Messi, però Diego López ho ha evitat amb una gran parada. Tot i això, el Vila-real encara ha donat un últim ensurt al Barça, però Valdés ha desviat amb els peus el xut de Cazorla, l'únic dels castellonencs en tota la segona part. Fins i tot Valdés i Sergio Busquets han tingut temps per forçar la cinquena targeta groga i provocar la sanció per perdre's el següent partit contra l'Almeria i assegurar-se la seva presència en el clàssic del Bernabéu. Amb el xiulet final, eufòria entre els jugadors blaugranes, que deixen el Madrid a vuit punts en la classificació i veuen més a prop el tercer títol de Lliga consecutiu.