Champions femenina

El Barça goleja el PSV i posa la directa cap als vuitens de final (1-4)

Subcampiones la temporada 18-19 i semifinalistes la 19-20, el Barça ha posat la directa en el partit d'anada dels setzens de final de la Champions i jugarà la tornada al Johan Cruyff contra el PSV amb l'eliminatòria encarrilada

Imma Casares FerreiroActualitzat

Intractables a la lliga, amb set victòries en set partits, i amb un bagatge de 38 gols a favor i només un en contra, les jugadores de Lluís Cortés han sortit decidides a sentenciar els setzens de final de la Champions a Eindhoven. Només s'havien disputat quatre minuts de partit, quan una gran centrada de Marta Torrejón l'ha caçada de cap Jennifer Hermoso per superar la porteria de Van Veenendaal, jugadora que la temporada passada era a les files de l'Atlètic de Madrid. El 0 a 1 és el gol número 126 de Jennifer Hermoso amb el Barça; la davantera madrilenya dissabte es va convertir en la màxima golejadora de la història del Barça amb 125 gols i avui ha ampliat les seves estadístiques amb un gol ben matiner que ha trobat la col·laboració de la portera neerlandesa.

El 0 a 1 no ha arronsat un PSV que s'estrenava a Europa i que poc a poc s'ha anat traient la pressió de sobre per imposar la seva fortalesa física. El Barça ha entrat en una fase en què li ha costat trobar espais i no ha estat fins al minut 44 que, després d'una nova genialitat de Mariona Caldentey, Marta Torrejón ha tingut una gran oportunitat per fer el segon. No ha estat Mariona, però sí la capitana del PSV, Van Den Berg, qui, en una acció molt desafortunada, ha marcat en pròpia porteria al minut 45.

El Barça ha marxat al descans amb 0 a 2 al marcador i, en la represa, Oshoala ha fregat el 0 a 3 abans que el PSV tingués les seves opcions amb Kuypers, Harrison i Levels com a protagonistes. Les neerlandeses han perdonat i qui no ho ha fet, aquest cop, ha estat Oshoala al minut 65. La davantera africana s'ha beneficiat d'un gran control i assistència de Marta Torrejón per sentenciar el partit. Però encara faltava el gol del partit i possiblement de la jornada, el que ha fet Lieke Martens al minut 74. La jugadora neerlandesa ha firmat un golàs, ha connectat un cacau de volea després d'una gran centrada de la noruega Graham Hansen. I del 0 a 4 a l'1 a 4. Smits ha fet el gol de l'honor del PSV amb una gran definició davant Sandra Paños.

Amb l'1 a 4, el Barça encarrila la tornada al Johan Cruyff la setmana vinent i el PSV comença a acomiadar-se de la seva aventura europea.