El Barça goleja el Betis i té mitja lliga a la butxaca (1-4)

El Villamarín ha acabat ovacionant Messi, autor de tres gols. L'altre l'ha fet Suárez en una gran acció individual.

Francesc LatorreActualitzat

A Sevilla, Valverde ha disposat un onze inicial amb una sola variació respecte al que va sortir dimecres en el partit de Champions contra l'Olympique de Lió. Arturo Vidal ha estat titular i Coutinho suplent, un canvi però que ha suposat una important variació en el dibuix, ja que del 4-3-3 habitual ha passat al 4-4-2. Amb la presència del xilè al mig camp, Valverde i el seu cos tècnic han volgut reforçar la capacitat de pressió de l'equip davant d'un conjunt que també fa de la possessió de la pilota de la seva gran virtut.

Els primers minuts han posat de manifest la batalla tàctica de tots dos entrenadors per fer-se justament amb la possessió. Les pressió mútua de catalans i andalusos feia que els dos equips tinguessin dificultats per generar perill, amb nombroses imprecisions.

Aquesta situació l'ha resolt de cop Leo Messi al minut 17, amb un sensacional llençament de falta directa. L'argentí ha enviat la pilota al pal del porter Paul López, directament a l'escaire dret de la porteria bètica. Absolutament inabastable. Una delícia de gol. Set minuts més tard, en el 24, Messi ha disposat d'una altra falta, gairebé en el mateix punt des d'on havia marcat el primer. Aquesta vegada el 10 del Barça ha canviat de pal, ha xutat a l'esquerra del porter però Pau s'ha estirat amb encert per atrapar la pilota.

El Betis ha acusat el cop del gol i només ha generat perill a partir de les internades de Tello per la banda esquerra. Una d'aquestes accions ha acabat amb la pilota a peus de Jesé, però el canari ha xutat massa creuat, a l'esquerra de la porteria de Ter Stegen.

Aquest partit el porter alemany s'ha fet un tip d'iniciar les jugades d'atac amb passades llargues, com a conseqüència del dispositiu defensiu i de la pressió ordenada per Setién. En un d'aquests enviaments, Ter Stegen ha trobat Jordi Alba, que ha combinat amb Arturo Vidal. El xilè ha vist Messi i l'argentí ha deixat Suárez tot sol davant de Pau però el seu xut ha estat molt defectuós, en el que ha sigut una ocasió claríssima per eixamplar distàncies. La combinació s'ha repetit a la inversa en el minut 46, ja en temps de descompte. Genial assistència d'esperó de Suárez per a que Messi no fallés davant de Pau. 0-2 i cap a vestidors.

Obra d'art de Messi a la segona meitat

En l'inici de la segona part, el Betis no ha renunciat als seus principis i ha continuat buscant el premi del gol a través de la tinença de la pilota. Però els andalusos no han trobat mai la manera d'inquietar Ter Stegen. El Barça estava còmode en el seu joc, esperant el moment de fer el tercer. Al minut 60, una altra passada teledirigida de Ter Stegen ha trobat un mal rebuig de Marc Bartra. El cop de cap del català ha deixat Suárez completament sol davant del porter. Messi l'ha acompanyat en la cavalcada però el davanter centre blaugrana ha xutat un pèl desviat.

Suárez ha fallat el més fàcil i, en canvi, ha fet el més difícil. Només dos minuts més tard, en el 62, ell tot sol s'ha fabricat el tercer gol del Barça. En un eslàlom que hauria signat el mateix Messi, Suárez ha anat deixant enrere els defensors del Betis, fins a superar aquesta vegada sí a Pau López. Un dels millors gols de l'uruguaià amb la samarreta del Barça.

El 0-3 ha acabat de descentrar el Betis, cada cop menys intensos en la pressió. Tot i això, el Betis ha aconseguit maquillar el marcador en el minut 81. Ha estat gràcies a un gol de Loren, que ha aprofitat una pilota que la defensa del Barça no ha pogut rebutjar amb contundència. La rèplica del Barça ha anat a càrrec d'Arturo Vidal, que ha mirat de sorprendre Pau des de lluny. L'ex-porter de l'Espanyol ha pogut desviar a córner.

Al partit, però li quedava una altra genialitat de Messi. Un toc sutil, magistral, deliciós de l'argentí ha superat Pau López per sobre, sense que el porter del Betis estigués gens avançat. Un altre exemple de precisió de Messi que ha provocat els aplaudiments del Villamarin i crits de "Messi, Messi, Messi!" en molts racons de l'estadi verd-i-blanc.

El partit però ha acabat amb un ensurt per al Barça. Per a Luis Suárez concretament. Tot sol s'ha torçat el turmell i ha hagut de ser substituït sense pràcticament poder recolzar el peu dret a terra. Ja en temps de descompte, Messi hauria pogut signar el poker de gols, però la seva rematada –amb assistència de Sergi Roberto- ha acabat al pal.

Cinquena victòria consecutiva a la Lliga i cop d'autoritat gairebé definitiu del Barça a la Lliga. Els blaugrana han superat el Betis al Benito Villamarín i amplien a 10 la diferència de punts sobre el segon classificat, l'Atlètico de Madrid. Ara queden 10 jornades per disputar, és a dir, 30 punts. Números que fan pensar que és molt difícil que els blaugrana puguin deixar escapar el títol. El proper rival del Barça a la Lliga serà l'Espanyol, al Camp Nou, el dia 30 de març.