Futbol

El Barça goleja a Eibar amb una magnífica demostració de feina seriosa i creativitat (0-4)

Recital de Messi, que ha fet un doblet i ha destacat en la zona de construcció; Suárez ha marcat el gol número 100 del trident aquesta temporada

Actualitzat

El FC Barcelona s'ha endut els tres punts del compromís de Lliga d'aquest diumenge al camp de l'Eibar, i ha tornat cap a casa sabent que dormirà com a mínim a 8 punts de l'Atlètic. A més, a recuperat l'avantatge de 12 que els blancs havien retallat dissabte.

El conjunt local ha intentat superar la seva mala ratxa actual per complicar-li la feina al líder, però no ha pogut evitar la quarta derrota consecutiva davant d'un bloc molt decidit i que ja sap combinar a la perfecció el bon joc amb l'ofici futbolístic. Aquest Barça, cosa única, sap picar pedra i delectar-se alhora.

La novetat del partit ha estat veure un Messi sensiblement endarrerit que no ha perdut passada de cap dels moviments que Suárez i Munir -en el lloc de Neymar al trident- feien més endavant. Luis Enrique ha donat descans a Iniesta, així que l'argentí ha decidit fer les funcions de tots dos mentre Turan i Rakitic treballaven un pas més enrere.

Una genialitat de Messi en forma de passada elevada en profunditat ha deixat sol Suárez per fer-li la passada de la mort a Munir, que ha obert la llauna al minut 7. En el segon gol també ha arrencat del darrere, però aquesta vegada ha vist passadís i ha decidit fer jugada tot sol, una cursa de gairebé quaranta metres, amb tres regats pel camí, que ha acabat dins de la xarxa amb un toc creuat.

L'Eibar també ha tingut les seves oportunitats, concretament dues. La primera, un cop de cap de Ramis que ha marxat alt. Més tard, ha tingut mala sort en un joc de rebots dins l'àrea blaugrana que ha estat ben a punt de convertir-se en un gol en pròpia porta de Mascherano. La tònica general, però, han estat les arribades del Barça, impulsades per la clarividència de Messi. Només un excés d'empenta ha impedit que Rakitic, Suárez i Munir hagin ampliat l'avantatge del Barça abans del descans.

La segona part ha estat de més control. Els homes de Luis Enrique han continuat dominant, amb possessions llargues, però amb un aire més seriós. No han perdut l'alegria, però han reduït els riscos per acabar de tancar el partit.

I ha quedat tancat i barrat en el minut 75. Ramis ha relliscat intentant tapar un regat de Messi i sense voler ha blocat la pilota amb el braç. El mateix 'deu' ha llançat el penal, a l'estil Panenka, i ha fet el 3-0.

Just en aquest moment, Luis Enrique ha decidit arriscar encara menys i ha fet un canvi triple: Sergi Roberto, Bartra i Vermaelen han donat descans a Piqué, Turan i Busquets. Un altre encert: ha estat precisament Roberto qui ha iniciat la jugada que ha habilitat Suárez, que dins l'àrea ha fet una sotana a un defensor, se n'ha desfet d'un altre per poder físic i ha enviat una canonada que Riesgo no ha pogut aturar. Ha estat el 4-0 i, a més, el gol número 100 del trident aquest temporada.

El Barça continua regnant a la Lliga, i mirant-se de lluny els perseguidors. L'Eibar, tot i la quarta derrota, es manté a la zona mitja de la classificació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut