Barça

El Barça femení, única secció professional del Barça que no és deficitària

Els èxits esportius del Barça femení també van acompanyats dels econòmics

Xavi LemusActualitzat

El creixement del futbol femení és inqüestionable i indiscutible. En el cas del Barça, el club va fer una aposta per convertir-la en secció professional, i ha estat tot un èxit.

Primer des del vessant esportiu, l'equip ha acabat guanyant totes les competicions en les quals ha participat i, a més, ha vist com les seves estrelles triomfaven. En aquest cas, Alexia Putellas s'ha convertit en la millor jugadora del planeta. La seva samarreta la llueixen amb orgull aficionades i aficionats a l'estadi Johan Cruyff i al Camp Nou.

L'economia de la secció certifica el creixement

I aquí és on entra en joc l'altre factor: l'econòmic. El creixement ha donat pas a aconseguir més ingressos, pel que fa a drets de televisió i competicions en les quals participa, especialment els de la Champions, acords comercials i venda d'entrades.

Els partits disputats al Camp Nou van ser tot un èxit i un fet històric pel que fa a presència de públic. D'aquesta forma, la temporada passada, el Barça femení va ser capaç de cobrir el pressupost previst i, per tant, no va suposar cap despesa extra per a l'entitat.

Augment de pressupost i més beneficis

Aquest any, amb un pressupost previst de gairebé 12 milions d'euros, si la trajectòria esportiva és l'esperada, preveuen uns beneficis d'entre 1 i 2 milions d'euros. D'aquesta forma s'ha convertit en l'única secció professional que genera guanys al club. La resta de seccions professionals, com el bàsquet, l'handbol, el futbol sala i l'hoquei patins, generen unes pèrdues al Barça d'entre 40 i 50 milions cada temporada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut