Aquest dilluns s'han reincorporat a la pretemporada totes les internacionals per Espanya
Aquest dilluns s'han reincorporat a la pretemporada totes les internacionals per Espanya
futbol

El Barça femení, amb un problema d'overbooking a la plantilla

A hores d'ara l'equip de Jonatan Giráldez compta amb 26 jugadores, i només en pot inscriure 24

Redacció Esport3Actualitzat

Les inscripcions no només preocupen el vestidor del Barça masculí, pendent de complir el fair play financer. Per un altre motiu, el primer equip femení es veu obligat a encarar un excés de fitxes abans de començar el calendari oficial. A hores d'ara les campiones de Lliga compten amb 26 jugadores, quan als equips només se'ls permet inscriure 24 futbolistes.

Els números són fàcils de fer, dues jugadores no podrien ser inscrites. El que és difícil per a Jonatan Giráldez és escollir quines han de ser les descartades. Per desfullar la margarita cal començar per les novetats de la temporada.

Per suplir quatre baixes (Hermoso, Martens, Leila i Melanie Serrano, retirada), han arribat cinc reforços. Geyse Ferreira i Lucy Bronze, campiones d'Amèrica i d'Europa amb el Brasil i Anglaterra, respectivament, Sandra Paralluelo, Núria Rábano i Laia Codina, recuperada de la cessió al Milan i renovada, sembla clar que tindran un paper important a l'equip. Per la seva banda, la promesa de 17 anys Vicky López no serà un problema en aquest aspecte perquè, tot i tenir dinàmica de primer equip, ha aterrat amb fitxa del filial.

La llarga lesió d'Alexia, que podria allargar-se 10 mesos, tampoc generarà cap plaça lliure. Al club tenen clar que donaran d'alta a la Pilota d'Or.

Noms a la corda fluixa

Per tot això, el tècnic pot veure's amb la necessitat d'alleugerir efectius recorrent a les jugadores que tornen de cessió i que tenen poques opcions d'entrar als plans del gallec. Emma Ramírez, que ha estat a la Reial Societat, i Andrea Falcón i Gio Queiroz, al Llevant, podrien tornar a sortir cedides. Amb la brasilera, protagonista d'una denúncia per pressions i abusos als serveis mèdics al club blaugrana, es té clar que no s'hi compta.

I després hi ha la carpeta d'Andrea Pereira, que, després de 4 anys a l'equip, la temporada passada va perdre pes per l'arribada d'una central del màxim nivell, com és Irene Paredes. Fa uns mesos demanava al club una "segona oportunitat".

En les pròximes setmanes, el Barça ha de resoldre aquest sobrant de talent, un factor que pot dissuadir el club d'anar a caçar més talent. Com la colombiana Linda Caicedo, escollida MVP de la Copa Amèrica amb només 17 anys, i nom que ha sonat en els darrers dies com a possible reforç. En qualsevol cas, a causa de la seva joventut sempre es podria utilitzar la fórmula Vicky López.

Anar al contingut