El Barça fa aigües al Ciutat de València i no pot acabar la lliga invicte (5-4)

El Llevant ha deixat en evidència els blaugranes, que sense Leo Messi han trencat una ratxa de 43 partits consecutius sense perdre en la lliga

Xavi LemusActualitzat

El Barça ha sortit al Ciutat de València amb l'absència de Messi, que Valverde no va incloure a la convocatòria per decisió tècnica. El Llevant ha demostrat abans del partit la seva esportivitat fent el passadís a l'equip campió. Però així que ha sonat el xiulet de començament de partit ha demostrat que no és cap casualitat la seva gran trajectòria a la Lliga que li ha permès sortir de la zona de perill de la classificació. Per contra, els blaugranes han semblat adormits en els primer minuts.

Així, una gran acció de Morales, que ha doblat en velocitat Yerri Mina, ha acabat en assistència per a Boateng culminada en l'un a zero. Dos minuts més tard, en el 10, una nova jugada de contracop dels granotes ha estat a punt de convertir-se en el segon gol, només el desencert en la rematada de Bardhi, que estava completament sol, ha acabat amb la pilota al pal en comptes de la xarxa. El Barça caminava i el Llevant volava. A més, Vermaelen es feia una lesió muscular tot sol i era substituït per Gerard Piqué. Tot seguit, una nova badada defensiva permetia a Boateng ser protagonista golejador i fer embogir l'afició local amb el 2-0. Pintava molt magre el panorama de l'equip de Valverde, que veia amenaçada la ratxa a la Lliga com a invictes. Això ha provocat una petita reacció, els barcelonistes han pujat la pressió i el ritme i gràcies això ha capgirat la dinàmica del joc. En una bona jugada d'atac, Coutinho es treia de la màniga un gran xut que permetia retallar diferències. Era el minut 37 i el marcador reflectia un esperançador 2-1 per al Barça.

El segon temps ha començat amb la pitjor versió dels de Valverde, passivitat defensiva absoluta que donava peu a un equip valencià que semblava un huracà. En tan sols 13 minuts, els homes de Paco López eren capaços de fer 3 gols al Barça fins a situar un humiliant 5-1 al marcador, el quart fet per Boateng en posició de fora de joc que Melero López, protagonista d'un arbitratge molt deficient, no ha vist. El Barça s'acostava a l'abisme quan ha decidit salvar la dignitat. I ha tornat l'allau de joc i gols al Llevant amb Coutinho com a líder. En dotze minuts han fet 3 gols. El brasiler marcava primer el 5-2 i feia el xut que desviava Suárez en el 5-3. Després, un clar penal de Boateng a Busquets permetia novament al davanter uruguaià marcar i establir un esperançador 5-4. El Barça semblava camí d'una remuntada històrica i miraculosa, però s'ha ofegat quan ja sortia del mar. No ha aprofitat les ocasions finals i ha vist com el modest però brillant Llevant trencava la ratxa de 43 partits sense perdre. Partit boig amb final amarg.