Ferrao en una imatge d'arxiu (@FCBfutbolsala)
Futbol sala

El Barça, escollit millor equip del món, i Ferrao, el millor jugador

L'equip blaugrana és el gran triomfador en els premis Futsal Awards per a l'any 2019: millor club, millor jugador, millor entrenador, segon millor porter i segon millor jugador

Actualitzat

L'aturada de l'activitat no ha impedit a la publicació Futsalplanet escollir els millors de l'any 2019 del món del futbol sala. I ha estat per premiar un jugador blaugrana. Carlos Vagner Gularte Filho, més conegut com a "Ferrao", és el millor jugador mundial. El pivot brasiler, de 29 anys, ha estat escollit d'una llista de 10 finalistes, i el segon, a força distància, ha estat un altre blaugrana, el colomenc Adolfo. 

Ferrao, ara lesionat, acaba amb la tirania de Ricardinho, que havia estat escollit millor jugador mundial en les cinc temporades anteriors. Abans del lustre màgic, l'any 2013, el capità blaugrana Sergio Lozano havia estat designat com millor jugador mundial. I molt abans, el 2005, el català Javi Rodríguez, aleshores al Playas de Castelló també s'havia guanyat aquest honor. Ferrao ha sumat 958 punts, davant del també blaugrana Adolfo, que n'ha sumat 636.

El Barça és el gran triomfador dels Futsal Awards. El club blaugrana ha estat designat millor club de l'any, gràcies als quatre títols guanyats, i el seu tècnic, Andreu Plaza, ha estat distingit també com el millor entrenador del 2019. Plaza ha sumat 689 punts i ha superat el portuguès Nuno Dias, campió de la Champions amb l'Sporting. A més, Juanjo Angosto ha estat triat segon millor porter, només superat pel brasiler Higuita. 

Anar al contingut