El Barça es referma en el lideratge en derrotar un combatiu Mallorca per 4-2

El Barça ha sumat tres punts més i continua líder. L'equip no ha recuperat el bon futbol, continua patint llacunes preocupants en el joc i sovint es mostra erràtic però, malgrat tot, sap tirar endavant els partits. Així ho ha fet aquest vespre al Camp Nou, on ha derrotat el Mallorca per 4-2 tot i no oferir una bona imatge. Els de Guardiola s'han avançat gràcies a Pedro i han patit quan Nunes ha empatat, malgrat que han deixat sentenciat l'enfrontament quan abans del descans Pedro de nou i Henry han ampliat la diferència. Ja en els últims minuts de partit, Messi ha fet el quart de penal i Alhassane Keita tancava el marcador amb el segon dels balears. Ibrahimovic, que ha acabat amb una elongació a la cama esquerra, estarà una setmana de baixa.

Ha estat una mala primera part del Barça després que el Mallorca, ben plantat al mig del camp i molt conscient de la feina a fer quan recuperava la possessió de la pilota, posés en entredit l'autoritat dels blaugranes al Camp Nou. Amb Piqué i Txigrinski força dubitatius i abusant en excés de la passada llarga, l'onze alineat per Guardiola ha trobat a faltar la presència de Xavi i Iniesta al mig del camp.

L'equip es trobava incòmode, estancat en la creació i sense ser capaç de donar velocitat a la pilota. Els dubtes eren presents al Camp Nou davant la rigidesa del joc dels culers tot i que ben aviat s'han esvaït ja que, quan no s'havia arribat al primer quart d'hora de joc, una aparició de Pedro des de la dreta ha suposat l'1-0.

Ibrahimovic ha robat una pilota a la frontal de l'àrea balear i s'ha inventat una assistència genial d'esperó que ha aprofitat el jove extrem culer per batre Aouate amb un xut ras i col·locat. El Camp Nou respirava alleugerit, però aquest sentiment de tranquil·litat s'ha anat diluint després que el Barça ha desaprofitat un parell d'aproximacions amb Pedro sempre com a protagonista.

Malgrat aquest domini aparent del Barça, el Mallorca no ha perdut la compostura. Els de Manzano han continuat rebent el Barça al seu camp tot esperant llançar ràpids contraatacs. Webo ha alertat la culerada amb un cara a cara amb Valdés que només la magnífica intervenció del porter del Barça ha evitat que es convertís en gol.

Ha estat només un pròleg de la fuetada mallorquina, perquè en el córner generat per aquesta claríssima ocasió Nunes, sol al segon pal, ha rematat de cap una pilota mal pentinada per Piqué per fer l'empat a un. Ha estat aleshores quan el Barça ha començat a notar l'ansietat i els nervis.

Gols a falta de joc

El Mallorca no portava perill a l'àrea blaugrana però el Barça era incapaç de tenir les regnes del joc. El partit s'ensopia camí del descans. L'1-1 no era un balanç gaire esperançador per afrontar la segona part, però aleshores un vendaval dels catalans ha capgirat la fesomia de l'enfrontament en dos minuts. Al 40, Aouate s'ha volgut vestir d'heroi en aturar una triple ocasió del Barça refusant els xuts consecutius de Pedro, Henry i Busquets, i encara ho ha intentat de nou davant un altre xut del punta canari, però aquest cop a l'israelià li ha faltat l'encert i el 2-1 ha pujat al marcador.

Un minut després, i gairebé sense temps per adonar-se'n, una jugada d'estratègia ha suposat el 3-1. Pedro ha penjat una pilota al segon pal que Busquets, lliure de marcatge, ha enviat al primer perquè Henry es retrobés amb el gol amb una bona rematada en planxa. El marcador era, sens dubte, la millor notícia del vespre.

A la segona part, ni l'entrada de Messi ni la de Xavi ni la d'Iniesta han aconseguit que el Barça millorés el seu futbol. Tampoc ho feia el del Mallorca, i això ha provocat que la intensitat baixés considerablement. Un cop més ha estat en els últims minuts de partit quan el Barça ha arrodonit la golejada gràcies a Messi. L'argentí ha aconseguit el quart en transformar un penal assenyalat sobre Ibrahimovic i ja amb el temps reglamentari exhaurit Alhassane Keita ha aprofitat una badada de la defensa culer per signar el 4-2 definitiu. Ibrahimovic, que ha acabat lesionat, estarà una setmana de baixa per una elongació al múscul semitendinós de la cama esquerra i es perdrà la tornada de la Copa del Rei contra la Cultural Lleonesa.