Handbol

El Barça es proclama campió d'Europa en derrotar a la final el Veszprém (28-23)

El FC Barcelona s'ha proclamat campió d'Europa. En la final davant del Veszprém (28-23), la solidesa del porter Daniel Saric ha estat una de les claus del triomf. Les altres, la feina de l'MVP Nicola Karabatic i els gols decisius de Noddesbo en els minuts finals

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha aconseguit la seva novena Copa de Campió d'Europa en derrotar a la final el Veszprém hongarès per 28 a 23. Els dos equips han sortit disposats a no fer cap concessió al  rival. Prova d'això és que el primer gol ha trigat tres minuts a arribar. L'ha fet Momir Ilic per al Veszprém que entrena Antonio Carlos Ortega. Nicola Karabatic, escollit millor jugador de la final, ha donat la resposta ràpida dels blaugrana. El francès ha carregat ràpidament de faltes la defensa contrària. Víctor Tomàs ha posat el 4 a 2 en el marcador culminant un parcial favorable als de Xavi Pascual de 3 a 0.

L'equip barcelonista no ha acusat la lesió muscular de Kiril Lazarov per mantenir el seu marge, i fins i tot incrementar-lo. Primer a 3 (9-6) amb un gol d'un Sigurdsson molt actiu en l'extrem. I després, un cop superada una reacció dels hongaresos amb bones aturades de Daniel Saric, a 4 amb un gol de Karabatic (13-9). Al descans el marcador era de 14 a 10.

En la represa, en superioritat numèrica per l'exclusió de Sulic, Entrerríos ha marcat un nou màxim avantatge barcelonista de 5 gols. Laszlo Nagy intentava evitar que el Barça marxés. Els hongaresos s'han posat a 2 gols amb d'un gol de l'exblaugrana, però no han pogut aprofitar una exclusió de Tomàs per acostar-se més en el marcador. Després d'uns moments de joc caòtic, el Barça ha recuperat els cinc gols de marge a 10 minuts del final (23-18).

Un gol de Karabatic ha començat a assegurar el títol. Ortega s'ha vist obligat a demanar un temps mort per evitar la derrota del Veszprén. Nagy ha aparegut una vegada més per mantenir viu els seus forçant a més l'exclusió de Viran Morros. La inferioritat blaugrana s'ha allargat a conseqüència d'una falta de Karabatic. El Barça ha encaixat dos gols, però ha sobreviscut. Ja amb igualtat numèrica, Jesper Noddesbo ha sentenciat amb dos gols consecutius. Els de Xavi Pascual han conquerit un títol que se'ls resistia des del 2011.

El Kielce, tercer

El Kielce de Talant Duixebaev, que va caure derrotat en les semifinals davant el FC Barcelona, ha acabat finalment tercer gràcies al seu triomf sobre el Kiel per 28 a 26 en la final de consolació. Tot i una bona sortida dels alemanys, el Kielce ha portat la iniciativa la major part del matx. En els últims dos minuts, el Kiel ha tingut un contraatac per empatar, però una aturada de Szmal ha assegurat el triomf dels polonesos.