Javier Tebas durant una reunió de LaLiga
Javier Tebas durant una reunió de LaLiga
Barça

El Barça estudia impugnar els acords de la Lliga

El club blaugrana i el Reial Madrid han estat representants telemàticament per l'advocat Fernando Irurzun, vinculat a la Superlliga, que ha votat en contra de tots els punts de l'ordre del dia

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça estudia impugnar els acords que s'han aprovat avui en l'assemblea extraordinària de la Lliga que s'ha fet a Dubai. No hi ha anat ningú del club blaugrana en senyal de protesta, però el club ha delegat el vot en l'advocat --vinculat a la Superlliga-- Fernando Irurzun, que ha representat de forma telemàtica tant el Barça com el Reial Madrid. Tots dos clubs han votat en contra de tots els punts de l'ordre del dia, que finalment han estat aprovats.

Dijous passat el Barça va anunciar que no assistiria a l'assemblea de la Lliga, igual que el Reial Madrid. El motiu que el club blaugrana finalment hi hagi participat telemàticament ha estat bàsicament per ser-hi, per votar en contra de tots els aspectes abordats en la reunió i per poder impugnar la trobada i els acords adoptats en l'assemblea de LaLiga.

A hores d'ara, el Barça encara ha de definir quan presentarà la impugnació, ja que potser la farà conjuntament amb el Reial Madrid.

El Barça ha votat en contra dels acords de l'assemblea perquè consideren que ha estat mal convocada, que els assumptes abordats no eren adients en la forma com s'han seleccionat i que celebrar la reunió a Dubai era un malbaratament injustificat.

En aquest sentit, la posició del FC Barcelona ha estat traslladar al seu advocat representant que votés en contra de tots els punts de l'ordre del dia, que quedés constància del vot en contra i que expressés reserva del dret a impugnar els acords a Dubai.

Inicialment no hi havia d'assistir

El Barça i el Madrid van anunciar dijous passat que no anirien a l'assemblea de Dubai.

 

En el comunicat van especificar llavors: "En aquesta assemblea es planteja tractar assumptes molt rellevants, relatius a la modificació dels estatuts i el reglament general de LaLiga que requereixen més debat previ i una anàlisi més extensa i participativa, que faciliti el màxim consens."

Mesures anti-Barça

La comissió delegada de la Lliga va aprovar la modificació d'alguns articles. Segons la interpretació que en fan des del Camp Nou, no els és gaire favorable. Així, el mateix Laporta ja va advertir ahir que, en la situació actual, veu gairebé inviable afrontar cap incorporació durant el mercat d'hivern.

La restricció serà encara més gran a l'estiu, tot i la flexibilització de la Lliga. A partir d'ara, als clubs excedits de fair play, com és el cas del Barça, ja no se'ls aplicarà la norma 1/4, sinó que podran destinar fins a un 40% de l'estalvi per inscriure nous futbolistes.

 

Per rebaixar massa salarial, tampoc no seria de gran ajuda una nova operació comercial com es va fer l'estiu passat amb la cessió d'una part dels drets televisius o de Barça Studios.

BLM, la companyia encarregada de gestionar el marxandatge de club, és el comodí que es guardava el Barça de cara al futur. Però, segons les noves condicions de la Lliga, no serviria per generar gaire fair play.

El Barça passa de l'assemblea a Dubai

Al Barça no amaguen el seu malestar amb aquestes noves regles del joc. En canvi, des de la Lliga defensen que aquesta última actualització de la normativa ajuda a garantir la sostenibilitat dels clubs professionals.

Anar al contingut