El Camp Nou ha recuperat el 100% del seu aforament aquesta temporada 21-22
Els socis podran jugar al Camp Nou per un dia
barça

El Barça es manté al podi dels clubs més valuosos d'Europa

Tot i això el club blaugrana cau de la segona a la tercera posició d'un rànquing que encapçala el Reial Madrid, seguit del Manchester United

Redacció Esport3Actualitzat

El FC Barcelona es manté al podi dels clubs més valuosos d'Europa, segons l'informe The European Elite 2022, que elabora anualment Football Benchmark, plataforma especialitzada en estadístiques del món del futbol. Tot i les pèrdues de 481 milions d'euros que el club blaugrana va presentar en el tancament de la temporada 2020-21, marcada per la convocatòria d'eleccions, la continuïtat de la pandèmia i l'adeu d'estendards com Messi, l'entitat que presideix Joan Laporta només perd una posició. Cau de la segona a la tercera posició d'un rànquing que encapçala el Reial Madrid, seguit del Manchester United.

Els blancs, que ja eren al capdavant de la llista del 2021, són els únics que superen els 3.000 milions d'euros (3.184), pels 2.883 dels "red devils" i els 2.814 del Barça. Fora del podi els segueixen el Bayern de Munic (2.749) i l'altre finalista de la Champions, el Liverpool (2.556). Els autors de l'estudi destaquen que els clubs estan experimentant un creixement mitjà del 10%, malgrat que encara s'està lluny dels exercicis anteriors a la covid-19.

Un estadi remodelat, un estímul competitiu

Del Reial Madrid en destaquen que "amplia el seu lideratge gràcies al continu èxit esportiu i comercial", recordant que és de les poques organitzacions del futbol que van esquivar l'impacte negatiu de la pandèmia fins al punt de tenir guanys nets. No obstant, també remarquen la importància de tenir un camp al nivell dels grans estadis.

Per això citen el nou Bernabéu com una de les claus que donarà "avantatge competitiu" al conjunt de Florentino Pérez, un comentari que segur que han anotat des de Barcelona. La temporada 2022-23 comencen els treballs de l'Espai Barça, amb les obres a la primera i la segona graderia.

Anar al contingut