Ter Stegen, un mur infranquejable a la porteria del Barça (Reuters)
Barça

El Barça és l'equip més sòlid d'Europa després d'encaixar quatre gols en 15 partits oficials

Entre Copa, Lliga i Champions, l'equip blaugrana només ha encaixat gols en 4 dels 15 partits oficials. Valverde no amaga la importància que dona a l'equilibri de les dues fases del joc: l'ofensiva i la defensiva

Jordi GrauActualitzat

El Barça viu còmode defensant amb els centrals instal·lats al mig camp, amb les línies molt juntes i recuperant la pilota després de la pèrdua al més ràpid possible i al més a prop possible de la porteria rival, gràcies a una pressió intensa. És el que va fer millor en l'últim partit de la Champions contra l'Olympiacos.

En altres partits, la defensa col·lectiva no ha funcionat tan bé. A San Mamés, per exemple, contra l'Athletic Club. En la segona meitat el Barça es va estirar: davanters i migcampistes no van pressionar ni recuperar pilotes i la defensa es va acular. En aquest cas va aparèixer, salvadora, la figura de Ter Stegen. El talent individual del porter va portar l'equip a la victòria.

La suma dels dos factors ha fet ara mateix del Barça l'equip més sòlid d'Europa. Entre Copa, Lliga i Champions només ha encaixat gols en 4 dels 15 partits oficials. Valverde no amaga la importància que dona a l'equilibri de les dues fases del joc: l'ofensiva i la defensiva.

El Barça de Valverde només ha encaixat fins ara 4 gols: 3 a la Lliga i 1 a la Champions. Registres millors que els del Barça de Luis Enrique, molt letal gràcies al trident, però fràgil defensivament. A aquestes altures de temporada, el Barça ja havia encaixat 16, 14 i 8 gols en cadascuna de les tres temporades amb el tècnic asturià.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut