El Barça es juga la temporada europea en 40 minuts

Partit a cara o creu el que té el Barça de bàsquet al Palau contra el Zenit. Guanyar-lo comporta la classificació per a la final a quatre de l'Eurolliga

Víctor LavagniniActualitzat
Absents des del 2014, quan a Milà el Madrid va protagonitzar una derrota dolorosa per 62 a 100 en semifinals, el Barça es juga la temporada europea en 40 minuts en un partit a vida o mort contra l'incòmode Zenit de Xavi Pascual, l'últim entrenador que va dirigir els blaugranes fins a una "final four".

Tot el treball de l'equip de Jasikevicius, líder de la lliga regular, es condensa en aquest cinquè partit:

"Hem treballat durant vuit mesos i ha arribat l'hora de donar-ho tot i demostrar què hem après dels partits anteriors. Hem de jugar més forts, amb més disciplina i lluitar per cada pilota, per cada centímetre."

El Barça haurà de millorar aspectes mentals respecte al quart partit: el Zenit guanyava 25-18 en el minut 8 i va capturar catorze rebots més. Els marcadors baixos d'aquesta sèrie els marca el bàsquet control del Zenit amb un Kevin Pangos (18 punts i 6 assistències per partit) que està marcant el ritme del play-off i està superant Nick Calathes.

La teranyina defensiva del Zenit és un altre maldecap, amb un Mirotic desconegut que amb 9 punts de mitjana queda lluny dels 16 de la temporada regular.  L'equip rus ha deixat el Barça en un 44% en tirs de dos i jugadors com Higgins i Abrines han convertit tres triples de 16 llançaments en els quatre partits.

Jasikevicius crida a la defensa i al cor per superar aquest Zenit tant rocós.  Amb l'Anadolu Efes - Madrid i l'Armani Milà - Bayern de Munic també es decidiran els play-offs en el cinquè partit de desempat per saber qui acompanya el CSKA a la "final four" de Colònia.