Un Messi decebut s'ha de reunir en les pròximes hores amb Ronald Koeman

Humiliació històrica a la Champions: Barça, 2 - Bayern de Munic, 8

Amb l'eliminació europea, el Barça tanca la temporada en blanc, sense cap títol, circumstància que no es vivia feia 12 anys. Coutinho ha marcat dos dels vuit gols alemanys

Leo Messi va dir que amb el nivell de joc mostrat aquesta temporada no n'hi hauria prou per guanyar la Lliga de Campions. I l'ha encertat. El que no podia imaginar, ni ell ni ningú, és que el Barça cauria eliminat de la manera humiliant en què ho ha fet. El Bayern ha superat el Barça per 2-8. Sí, s'ha de tornar a llegir per poder-ho creure. El Bayern ha esborrat el Barça d'Europa amb una golejada (2-8) que fa tremolar el Camp Nou, que fa tremolar tot el club.

Quique Setién ha disposat un 4-4-2 per començar el partit, amb Ter Stegen a la porteria; Semedo, Piqué, Lenglet i Jordi Alba en defensa; Sergi Roberto, Busquets, De Jong i Arturo Vidal al mig del camp, amb Messi i Suárez com a jugadors més avançats.

Segons dades d'OPTAJOSE, es tracta de l'onze més veterà que mai ha alineat un equip a la màxima competició europea.

Mentrestant, el Bayern ha començat amb Neuer a la porteria, Kimmich, Boateng, Alaba i Davies en defensa, Goretzka i Thiago al doble pivot, amb Gnabry, Müller i Perisic formant una línia de tres i Lewandowski com a davanter centre.

El partit no ha començat gens bé per als interessos del Barça, que ha vist com els alemanys s'avançaven en la primera oportunitat que han tingut. Era el minut 4 quan Lewandowski ha despenjat una centrada des de la banda esquerra per deixar la pilota a peus de Müller, que ha superat Ter Stegen amb una rematada ajustada a la dreta de la porteria blaugrana. Els de Setién però han empatat de seguida (min 7). Una internada de Jordi Alba per banda esquerra ha acabat amb una centrada que buscava Luis Suárez. La pilota però no ha arribat mai a l'uruguaià perquè David Alaba l'ha enviat al fons de la seva pròpia porteria. Només 2 minuts més tard, els blaugranes n'han tingut dues de molt clares i consecutives per marcar el segon: la primera en un 1-contra-1 de Suárez amb Neuer que l'alemany ha sabut resoldre amb cert i la segona amb un xut de falta de Messi que no ha rematat ningú i ha acabat picant al pal de la porteria alemanya. L'argentí, tot sol, s'ha autogenerat una oportunitat en minut 20. El 10 del Barça ha protagonitzat un eslàlom marca de la casa que ha acabat però amb un xut massa tou i centrar que Neuer ha aturat sense problemes. Tot seguit, però, el Bayern ha fet el segon. L'ha marcat Perisic, aprofitant una falta d'entesa entre Sergi Roberto i Semedo al mig del camp. Una pèrdua incomprensible que Serge Gnabry ha aprofitat per llençar el contracop i fer-li arribar la pilota a Perisic. Amb un Bayern cada cop més còmode ha arribat el tercer dels bavaresos. Excel·lent toc de primeres de Leon Goretzka per deixar ara Gnabry tot sol de Ter Stegen i superar-lo sense complicacions. Només una estona després ha estat Muller qui ha fet el quart (minut 30) aprofitant la descomposició absoluta de l'equip de Setién, que no donava crèdit al que veia des de la banda. L'assistència l'ha fet Joshua Kimmich. La primera part ha acabat amb aquest 4-1 i amb la sensació que el campió alemany ha donat una lliçó de futbol al Barça.

Setién havia de fer algun canvi en el descans i ha donat entrada a Griezmann, enlloc de Sergi Roberto. El francès havia estat el sacrificat pel canvi de dibuix. Però la primera ocasió del segon temps ha estat igualment per als alemanys. Ter Stegen ha pogut aturar un xut sec i dur de Perisic des de la frontal de l'àrea gran. El Barça, però, ha retallat distàncies en el minut 12 d'aquesta segona part. Una passada llarga de Leo Messi ha trobat Jordi Alba a la banda esquerra. El de l'Hospitalet ha vist Luis Suárez a l'interior de l'àrea. L'uruguaià, en una gran acció personal, ha fet el 4-2. Però el Bayern no ha deixat cap opció a les esperances blaugrana. El canadenc Davies, que havia estat dubte fins a darrera hora, ha deixat retratat Semedo amb una jugada personal digna de crac. La seva passada de la mort ha acabat amb el cinquè dels de Munic, obra de Kimmich altra vegada. Amb el Barça absolutament entregat, Setién ha fet entrar Ansu Fati en el minut 70, en el lloc d'un Busquets absolutament fos. En el minut 81, Lewandowski ha fet encara més gran la ferida amb el sisè, curiosament el primer del seu compte particular. Ha estat de cap i a centrada de Coutinho, que havia entrat uns minuts abans. La humiliació ha anat a més un minut després, amb el setè, obra precisament de Coutinho. Recordem que el brasiler juga al Bayern cedit justament pel Barça. El mateix Coutinho ha fet el vuitè un parell de minuts més tard. La cara de Messi, de Setién i tota l'expedició blaugrana era un poema.

És la primera vegada que el Barça encaixa 8 en gols en competició europea. Amb l'eliminació a la Champions, el Barça tanca la temporada en blanc, una circumstància que no es donava des de la temporada 2007-2008, la darrera de Frank Rijkaard a la banqueta culer.

Pots seguir el minut a minut del partit entre el Barça i el Bayern de Munic clicant aquí