Willian, el pròxim objectiu del Barça
Barça

El Barça es fixa en el brasiler Willian per reforçar la davantera

El jugador brasiler, de 30 anys, és propietat del Chelsea i té un perfil que se cenyeix a les necessitats de l'equip d'Ernesto Valverde. Segons la premsa britànica, el conjunt anglès demana per ell 80 milions d'euros, i el club blaugrana hauria fet dues ofertes a la baixa.

Jordi SunyerActualitzat

Després del fitxatge frustrat d'Antoine Griezmann, el Barça ja té un nou objectiu --en el punt de mira-- per reforçar la davantera: el brasiler del Chelsea Willian Borges. De fet va impressionar Ernesto Valverde, en l'eliminatòria de vuitens de Champions contra el Barça, on va ser el millor del seu equip. Va marcar un gol i va fer parar boja la defensa blaugrana.

Segons la premsa britànica, el Chelsea demana per ell 80 milions d'euros, i el club blaugrana hauria fet dues ofertes a la baixa, que els anglesos no haurien acceptat. L'edat, 30 anys, i el fet que ocupi plaça d'extracomunitari no són, en principi, un inconvenient per al Barça.

Amb Aleix Vidal al camí de sortida, Coutinho i Dembélé són els dos únics jugadors de banda que té el Barça en plantilla, amb característiques diferents. Fallida l'operació Griezmann, el perfil que més encaixa per reforçar la posició és Willian, el brasiler del Chelsea, que a l'agost farà 30 anys.

De record fàcil és el gol que li va marcar al Barça als vuitens de final de la passada Champions. Willian, però, és més que això. Dretà, i utilitzat principalment d'extrem dret, pot ocupar qualsevol de les posicions de la mitja punta. Arrenca des de la banda però és un bon finalitzador: 13 gols en totes les competicions la temporada passada. Hàbil en la conducció, perillós en les faltes i notable assistent. Sempre que li ho han preguntat ha mostrat la seva admiració per l'estil Barça.

Per ara, però, el Barça no bada boca i tot prové d'indiscrecions periodístiques. El Chelsea en demanaria vuitanta milions d'euros; el Barça hauria enviat dues propostes inferiors, totes dues rebutjades.

Willian té els mateixos representants que Coutinho, l'iranià Kia Joorabchian i el brasiler Giuliano Bertolucci. El controvertit enllaç del Barça al Brasil, André Cury, ja va establir negociacions amb ells per fitxar l'exjugador del Liverpool. Es dona el cas que Cury va treballar durant sis anys amb Bertolucci al Brasil, i que Bertolucci és, també, el representant de Paulinho.

Cas que l'operació es concretés, seria el quart fitxatge d'un jugador brasiler o del mercat brasiler que efectua el Barça en aquest 2018, després de les de Coutinho, Yerry Mina i Arthur.

Anar al contingut