Dembélé
Futbol - Barça

El Barça es fa a la idea que no podrà posar Ousmane Dembélé en el mercat

El francès començarà a treballar a la Ciutat Esportiva a partir de la setmana que ve i el club s'encarregarà que pugui sotmetre's al test de la Covid-19. El Barça admet que ha de confiar en la recuperació del jugador: la por de nous contratemps i el salari frenen una possible venda

Jordi SunyerActualitzat

Ousmane Dembélé té previst realitzar, a partir de la setmana que ve, treballs de recuperació de la seva lesió, la novena com a blaugrana, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Treballarà en un horari diferent al de la resta dels seus companys per evitar contactes i, en no tenir fitxa, serà el Barça qui s'ocupi de sotmetre'l al test de la Covid-19. Serà, en tot cas, el primer pas per a una nova oportunitat.

L'estiu passat, el Barça havia tornat a practicar acte de fe amb Ousmane Dembélé. Després de cinc lesions en les seves dues primeres temporades de blaugrana, l'extrem francès va participar amb normalitat en la pretemporada i fins i tot va anotar un gol, contra el Nàpols. Però la fragilitat de Dembélé va acabar mostrant-se amb més celeritat que mai: a San Mamés, en el primer partit de Lliga, ja s'havia fet un trencament muscular al bíceps femoral de la cama esquerra, la primera de les quatre ocasions en què l'ex del Borussia Dortmund s'ha hagut d'aturar aquesta temporada.

Arribarà un 9 al Barça per Dembélé o no?
Dembélé, a la graderia del Camp Nou en un partit d'aquesta temporada

En aquesta ocasió, les lesions de Dembélé s'han encaixat a Can Barça amb un sentiment barreja de ràbia i tristesa. Des del club, es reconeix que s'havia percebut un canvi remarcable en la seva actitud. El francès s'havia mostrat, en públic i en privat, determinat a superar les dificultats, i s'assegura que en diverses ocasions va fer feina suplementària en solitari a la Ciutat Esportiva, més enllà dels entrenaments programats. "Per al jugador també ha estat molt dur", afirmen. De fet, un reportatge a L'Équipe, el passat mes de març, va revelar un canvi radical en els hàbits alimentaris de Dembélé. El diari citava el cuiner Anthony Audebaud, contractat pel jugador blaugrana a temps complet: "Ousmane és molt bo jugant a futbol i s'havia pensat que amb això ja n'hi havia prou. Ara, a casa seva, ja no hi ha ni productes preparats ni refrescos. Menja productes saludables i frescos, molta verdura, sucs de fruita naturals... i jo li he marcat els horaris". Tot plegat, per mirar de ressituar uns bioritmes alterats i desmentir les referències negatives que persegueixen Dembélé des de la seva temporada a Dortmund, informacions de què el Barça ja disposava en el moment d'abordar la seva contractació, en plena maregassa per la marxa de Neymar.

L'entorn del jugador, amb el seu representant Moussa Sissoko al capdavant, sempre ha repetit que l'únic desig del jugador és refer-se i triomfar a Can Barça. El club s'agafa a aquestes paraules, però també és conscient que ara és molt difícil posar Dembélé al mercat. La por de noves lesions i el salari del jugador, un dels més alts de la plantilla blaugrana, frenen els possibles interessats. Cal recordar, a més, que el setmanari alemany Die Welt va publicar el 2018 que si el Barça ven Dembélé abans de la finalització del seu contracte, hauria d'abonar la totalitat de les variables acordades amb el Borussia. El context actual convida a encomanar-se a la definitiva recuperació del francès, que continuarà a la Ciutat Esportiva Joan Gamper a partir de la setmana que ve.

Ousmane Dembélé i Leo Messi
El Barça confia que Messi i Dembélé puguin establir una societat fructífera la temporada que ve
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut