(@FCBhandbol)

El Barça d'handbol torna a la Final Four dos anys després

Malgrat els set gols de renda de l'anada, el conjunt de Xavi Pascual ha guanyat per 29-26 el Nantes en la tornada dels quarts de final. Lasse Andersson, amb 5 gols, ha estat un dels artífexs del poder ofensiu blaugrana

Francesc SòriaActualitzat

El partit ha començat amb gols a les dues porteries. Però, a poc a poc, el Barça ha imposat el seu ritme de vertigen, especialment en atac, que tant agrada al públic.

Un "fly" que ha completat Andersson i un contraatac del danès, amb assistència per darrere, que ha aprofitat Ariño, han posat dempeus els seguidors del Palau, que han vibrat, com sempre, en les grans cites. Els locals obrien escletxa (13-7).

Dika Mem ha vist l'exclusió de dos minuts per donar un cop a Feliho. Els francesos, vigents subcampions d'Europa, han reaccionat per situar el 17 a 14 en l'electrònic al descans. El Nantes ha apostat pel contacte en defensa en la segona part per intentar capgirar el marcador. També han fet servir l'experiència dels exjugadors del Barça (Valero Rivera, Kiril Lazarov, Eduardo Gurbindo i David Balaguer).

Ariño i Víctor Tomás, des dels extrems, han trencat la teranyina del tècnic visitant, Thierry Anti, en més d'una ocasió. Però, de mica en mica, els visitants s'han aproximat fins al 22-21. Llavors, s'ha imposat la sang freda de Gonzalo Pérez de Vargas. Les aturades del porter i la millora en l'encert en atac han fet la resta. De fet, Pérez de Vargas ha fet un dels gols de la Champions, parant primer, i marcant tot seguit des de la seva porteria.

Al final, 29 a 26, i rotllana per celebrar la classificació. El Barça ha pujat el penúltim esglaó. Si vol tornar a ser campió d'Europa, com en el 2015, haurà de superar l'últim: la Final Four de Colònia dels propers 1 i 2 de juny.