Handbol - Champions

El Barça d'handbol compleix a Ucraïna i obre la Champions amb triomf (25-30)

Els blaugranes, dirigits per Fernando Barbeito, s'han mostrat imprecisos en algunes fases del partit, però han acabat imposant la seva qualitat i millor forma física davant d'un Zaporíjia esgotat a la segona meitat

Jordi SunyerActualitzat

El Barça s'ha estrenat amb victòria a la Champions d'handbol en guanyar a la pista del HC Motor Zaporíjia ucraïnès (25-30), superant les baixes que tenia: una d'elles, per un motiu feliç, ja que l'eslovè Blaz Janc ha estat pare just mentre els seus companys jugaven el partit. Els visitants han basat la victòria a la segona part, gràcies també a la fatiga d'un equip local físicament exigent, després d'un primer temps més irregular.

Al conjunt blaugrana, dirigit per Fernando Barbeito pel confinament a què s'ha hagut de sotmetre Xavi Pascual, li ha costat entrar en el partit. El Zaporíjia s'ha avançat i els àrbitres serbis es mostraven permissius amb l'agressiva defensa dels ucraïnesos. El Barça ha trigat gairebé quatre minuts a anotar el primer gol, obra de Dika Mem. Però un contraatac ben culminat per Aleix Gómez i una pèrdua local aprofitada per Aron Palmarsson han permès als visitants assolir un avantatge que ja no han abandonat en tota la primera meitat.

Amb tot, el domini blaugrana no era del tot sòlid. Aleix Gómez ha desaprofitat un llançament des dels set metres, el Barça no ha estat especialment fi a l'hora de treure partit a les superioritats, i el porter local, el bielorús Ivan Maroz, s'ha mostrat molt inspirat. Els ucraïnesos han anotat només cinc gols en vint-i-tres minuts, però després que el brasiler Haniel Langaro situés el Barça quatre gols per sobre (5-9), el Zaporíjia ha anotat en dues accions pràcticament consecutives i ha recuperat el pols del partit (10-11, 28'). Gonzalo Pérez de Vargas ha respost quan calia i el Barça ha pogut recuperar els dos gols d'avantatge a la mitja part (11-13), tot i que el Zaporíjia ha anotat poques dècimes després de la botzina.

Aleix Gómez ha situat, amb aquest penal, el 25-30 definitiu a l'electrònic

Tots dos equips han iniciat la represa amb molta intensitat i han protagonitzat una sèrie d'atacs ràpids que han propiciat que es veiessin cinc gols en els dos primers minuts. Però el Barça no ha donat opció a una revifada local: Luka Cindric ha situat el 13-16 en el marcador tot just en el minut 32, Pérez de Vargas ha encadenat diverses aturades de mèrit i un contraatac resolt per Aleix Gómez ha suposat que el Barça arribés als cinc gols d'avantatge per primer cop en el minut 36 (14-19). Tot i l'aportació del lituà Aidenas Malasinskas, exjugador del Balonmano Granollers i màxim golejador del seu equip, amb set gols, el Zaporíjia ha acusat la manca de profunditat a la seva banqueta. Els blaugranes han continuat amb la velocitat de creuer i un gol de Dika Mem ha situat un 16-22 (41') ja inabastable per als locals.

En els últims minuts, el Barça ha aixecat el peu de l'accelerador i el Zaporíjia ha protagonitzat un fogot que l'ha dut a quatre gols dels culers (24-28, 55'); però els de Fernando Barbeito han tocat a sometent i un gran moviment d'Haniel Langaro ha fulminat la reacció ucraïnesa. Aleix Gómez ha tancat el partit com a màxim realitzador (10 gols en 11 llançaments) i els blaugranes, tot i les baixes, han resolt amb solvència l'estrena europea abans de la visita del Celje al Palau la setmana que ve.