El Barça desmunta el Joventut (62-80) dos dies després de la derrota contra l'ASVEL

Després de 18 dies sense jugar, un Joventut tou i erràtic s'ha trobat un Barça embalat, amb ganes de refer-se de l'ensopegada europea. Mirotic, 21 punts en 17 minuts i cistelles de superdotat, i Bolmaro, han ofert un recital.

Xevi BardoletActualitzat

El Joventut, que ha fet el passadís al campió de Copa, sabia que calia abaixar els registres anotadors del rival per aspirar a la victòria. Ha provat alternances defensives, però amb Mirotic entonat, tot és molt complicat. El montenegrí s'ha cruspit la Penya en el primer quart, 13 punts. I la defensa dels de Jasikevicius s'ha anat posant a to. A vegades la defensa blaugrana, a vegades la manca d'encert en tirs alliberats... Tot plegat condicionava l'anotació verd-i-negre. 12-23 en el primer quart.

En el següent, reaparició de Víctor Claver i perla de Bolmaro; un contraatac passant-se la pilota pel darrera per superar el defensor i rebentant la pilota al cèrcol. Un quart en què el Joventut ha resistit gràcies a les bones lectures de joc de Tomic i Bassas. López-Aróstegui, en canvi, no tenia el dia.

En el tercer, s'ha acat el derbi. Les es estrelles blaugranes s'han exhibit amb o sense oposició. Pista a pista brillant de Calathes, cistella sense angle de Mirotic, també immens en defensa, i la moral verd-i-negre minada. Atenció perquè el Barça ha arribat a guanyar de 30 i els de Carles Duran només han pogut anotar sis punts.

L'úlim període no ha tingut història, i Ferran Bassas i la relaxació rival han evitat mals majors. La Penya necessita reactivar-se perquè dimarts torna l'Eurocup -contra l'Unicaja en directe per Esport3. El Barça afronta una setmana europea de doble partit.