El Barça derrota el Getafe i es refà després d'una setmana complicada (2-1)

El Barça ha fet cas de les advertències de Guardiola i no s'ha deixat sorprendre pel Getafe. L'entrenador blaugrana desconfiava de la visita de l'equip madrileny al Camp Nou després d'una setmana atípica però, una vegada més, la resposta dels culers ha estat -com sempre- immillorable. El Barça ha derrotat l'esquadra dirigida per Míchel per un ajustat 2-1 tot i que, per oportunitats i joc, bé podria haver acabat en golejada. Alves, amb una canonada espectacular, ha avançat els catalans a la primera meitat mentre que Bojan ha arrodonit el resultat en l'inici de la segona. Poc abans del final, Del Moral ha escurçat diferències.

El Barça ha acabat demanant l'hora en un partit que, amb només una mica d'encert més, hauria d'haver finalitzat amb una clara golejada blaugrana. El gol de Manu del Moral en el minut 82 ha desconcertat l'equip de Guardiola i ha fet patir a tothom quan, fins aleshores, el Getafe pràcticament no havia trepitjat l'àrea de Valdés. Afortunadament per als catalans, els de Míchel no han culminat la remuntada i han permès que el Barça obligui ara el Reial Madrid a vèncer al Calderón per continuar viu a la Lliga.

El partit, però, ha començat ensopit, amb un Barça dominant però mancat de profunditat. Només algunes aparicions de Messi i el mestratge d'Iniesta han despertat el Camp Nou del tedi tot i que no ha estat fins al minut 17 quan la culerada ha pogut festejar el primer gol de la nit. Ha estat Alves qui ha caçat a l'aire un refús del Getafe a la sortida d'un córner per afusellar Codina amb una canonada imparable des de la frontal de l'àrea rival.

El gol ha esperonat els barcelonistes i l'equip ha treballat amb insistència per sentenciar el duel amb el segon gol. Messi, Iniesta, Villa -l'asturià continua negat- i Xavi ho han intentat enmig del monòleg blaugrana però la falta d'encert ha mantingut viu un Getafe que només ha creat perill a la primera part amb una aproximació de Casquero que Valdés ha salvat amb encert.

Gol i patiment

Tota la mala fortuna, però, s'ha convertit en sort quan un Bojan en ratxa ha fet el segon només tornar del descans. El de Linyola ha rebut a l'interior de l'àrea rival, ha controlat amb la dreta i ha xutat amb l'esquerra una pilota col·locada que ha acabat al fons de la xarxa de Codina ajudada per un toc involuntari del Cata Díaz.

El gol del lleidatà -el segon en dos partits consecutius- ha enfonsat el Getafe i això ho ha aprofitat el Barça per recrear la seva voracitat amb un recital d'ocasions. El domini culer era aclaparador però els gols no arribaven. Bojan, Iniesta i Villa han estat substituïts per Keita, Afellay i Jeffren i a partir d'aquí el joc blaugrana ha patit una sotregada i el Getafe, gairebé sense saber-ho, s'ha topat amb el 2-1 de Manu del Moral. Quedaven vuit minuts per al final i el Getafe ha cregut en l'empat. L'ha buscat amb precipitació i ha pressionat un Barça que només ha respirat alleugerit quan Muñiz Fernández ha xiulat el camí dels vestidors.