Els jugadors del Barça es lamenten després del gol de l'empat del Llevant al Ciutat de València (EFE/Juan Carlos Cárdenas)
Barça

El Barça deixa escapar la lliga després de sumar cinc dels últims 12 punts en joc

Els blaugranes han tingut tres oportunitats consecutives per posar-se líder i les ha deixat escapar després de la derrota contra el Granada i els empats davant l'Atlètic de Madrid i el Llevant

Imma CasaresActualitzat

Amb la del Ciutat de València, el Barça ha tingut tres oportunitats seguides de posar-se líder a la Lliga, ni que fos de forma provisional. Però no n'ha aprofitat ni una. L'equip ha passat de somiar amb el doblet a oblidar-se'n, pràcticament. Tot va començar amb la derrota contra el Granada al Camp Nou i els empats consecutius davant de l'Atlètic i el Llevant.

29 d'abril. Barça, contra Granada al Camp Nou. Messi encarrila la victòria amb l'1 a 0, però els blaugrana s'immolen el dia que poden posar-se líders i dependre d'ells mateixos per guanyar la Lliga; Mingueza va posar en safata a Machís el gol de l'empat i entre Piqué i Umtiti van permetre que Jorge Molina confirmés la catàstrofe. Derrota inesperada, contra tot pronòstic, que reactiva una tendència ja insinuada. La de llançar els partits contra rivals inferiors.

A València, i després d'anar guanyant per 1 a 3 gràcies a un altre xou de Messi, els de Koeman van perdre el control del partit i el golàs de Soler va fer témer el pitjor. El 2 a 3 final va tornar a revifar les opcions matemàtiques de guanyar la Lliga.

Contra l'Atlètic de Madrid, un Barça conservador no passa de l'empat i perd una nova oportunitat d'aconseguir el liderat provisional. L'estocada, qui sap si definitiva, arriba contra el Llevant.

Al Ciutat de València es confirmen un números demolidors. Dels últims dotze punts, el Barça n'ha perdut set. Només un gir inesperat, en un final boig de Lliga, pot fer creure en el doblet.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut