Futbol sala

El Barça deixa escapar contra l'Sporting la segona Champions en sis mesos (3-4)

Els blaugranes han arribat al descans guanyant per dos gols, però els portuguesos han remuntat en la represa

Miquel RibasActualitzat

El Barça no podrà revalidar la Champions de futbol sala. Els blaugranes s'han vist superats a la final per l'Sporting de Portugal en una segona part per oblidar. Al descans, el Barça guanyava per 2 a 0 amb gols de Marcenio i Ximbinha, però a la represa els portuguesos han remuntat el marcador advers amb quatre dianes de Zicky, Erick, Joao Matos i Pany Varela. Ferrao ha tornat a donar esperances, però només ha pogut maquillar la desfeta.

L'anomenada sort dels campions ha girat l'esquena al Barça, que ha vist com se li ha escapat revalidar el títol de la Champions de futbol sala davant l'Sporting. La final havia començat molt bé per a l'equip blaugrana. Als 51 segons de joc, Marcenio ha obert el marcador. Després Adolfo ha desaprofitat una gran oportunitat per marcar, però el porter Guitta ha fet una gran intervenció. Esquerdinha ha pogut fer el 2 a 0, però el seu xut ha picat al pal, igual que la rematada posterior de Coelho.

L'Sporting estava desaparegut, però ha vist com una altra vegada el pal els salvava del cop de cap d'Esquerdinha. Quan faltaven dos minuts i mig per al descans, ha pujat el 2 a 0 després d'un ràpid contracop culminat per Esquerdinha.

La segona part ha començat amb l'Sporting pressionat, però l'equip portuguès, amb llargues possessions de pilota, controlava sense problemes. Fins i tot als cinc minuts de joc d'aquest període ha pogut arribar el 3 a 0, però la canonada d'Adolfo ha picat al pal.

Al minut 26, en la primera errada defensiva blaugrana, ha arribat el gol portuguès a càrrec de Zicky, un jugador de 19 anys. Tot seguit, en una jugada d'estratègia, Erick ha fet l'empat a 2 davant el desconcert de l'equip blaugrana, que ha quedat estabornit. El tercer gol portuguès en cinc minuts ha pujat després d'una falta picada per Taynan. La pilota ha superat Dídac i la defensa, i Joao Matos ha marcat el 2 a 3.

Quan faltaven gairebé 4 minuts per al final, Andreu Plaza ha ordenat el porter jugador amb Daniel Shiraishi. No hi hagut premi i per contra una pilota perduda al centre de la pista per Ferrao ha permès que Varela fes el 2 a 4. El Barça no ha desistit en el seu intent de forçar la pròrroga i Ferrao, quan faltaven gairebé tres minuts per al final, ha marcat el 3 a 4. Malauradament, però, el marcador ja no s'ha mogut més.