El Barça no falla i goleja el Ferencváros (5-1)

Messi, de penal, Ansu Fati, Coutinho, Pedri i Dembélé han fet els gols del conjunt català. El Barça ha jugat els darrers vint minuts amb deu jugadors per l'expulsió de Piqué, que serà baixa contra la Juventus a Torí. El barceloní ha fet el penal que ha suposat el gol visitant

Francesc LatorreActualitzat

Havien dit Koeman i Neto que al Barça li convenia encetar la Lliga de Campions amb una victòria per retornar-li al vestidor la tranquil·litat que hagués pogut perdre amb la derrota de Getafe. I aquesta victòria ja és un fet. Els blaugrana han derrotat per 5-1 al Ferencváros hongarès i són líders del seu grup. Per a aquest debut europeu, Ronald Koeman ha plantejat un onze inicial amb algunes rotacions: ha deixat a la banqueta Griezmann i Sergio Busquets, que han cedit la titularitat a Trincao i Pjanic.

Tal com s'esperava, el Barça ha agafat el timó del partit des de bon començament, tot i que sense traduir-ho en grans ocasions. De fet, en només 7 minuts, els de Koeman han forçat tres còrners al seu favor. Un d'aquests l'ha rematat Lenglet en una posició molt forçada. Messi ho ha provat un parell de vegades amb xuts de falta directa. El Ferencváros, molt més acostumat a proposar joc a la seva lliga que no pas a defensar-lo, ha espantat els blaugrana al minut 10, quan Tokmac ha superat Neto amb un gran xut amb la cama dreta. L'àrbitre, però, ha anul·lat el gol amb bon criteri per fora de joc de l'atacant de l'equip centreeuropeu.

Al minut 14, el mateix Tokmak li ha deixat una pilota deliciosa a Isael, que ha rematat duríssim al travesser. L'oportunitat de l'equip magiar li ha fet canviar la cara a Ronald Koeman, gens satisfet amb el que veia a la gespa. El Barça, però, ha aconseguit avançar-se en el minut 27, gràcies a un gol de penal de Leo Messi. Un eslàlom marca de la casa de l'argentí ha acabat amb penal de Kovacevic. Indiscutible. Dibusz, el porter visitant, li ha endevinat les intencions, però el xut de Messi s'ha convertit en el primer gol del partit.

El gol ha donat més confiança al Barça, que en el minut 35 ha estat a punt de fer el segon. L'ha evitat Dibusz a rematada d'Ansu Fati dins ja de l'àrea petita. Fati havia rebut una assistència genial de Trincao, molt actiu i atrevit a la banda dreta de l'atac culer. El mateix Trincao ha fallat un parell de minuts més tard en un un contra un amb el porter visitant.

Finalment, el Barça ha fet el segon en el minut 42. Ha estat obra d'Ansu Fati, que ha rematat de manera bastant poc ortodoxa una assistència aèria de Frenkie de Jong. No ha estat una rematada gens acadèmica, però ha acabat al fons de la porteria. Amb el 2-0 s'ha arribat al temps de descans.

El Barça es queda amb 10

El domini barcelonista s'ha mantingut en el segon temps i, ben aviat, els de Koeman han tingut la primera ocasió per eixamplar l'avantatge. Ha estat novament Trincao, que ho ha provat des de la llarga distància. El porter ha aturat sense complicacions. Disbusz, però, no ha pogut fer res per evitar el tercer. L'ha fet Coutinho en el minut 52. El brasiler ha culminat una bona combinació que ha començat als peus de Messi, ha passat pels d'Ansu Fati, que, d'esperò, l'ha enviat a les botes del brasiler que, tal com venia, ha fet el tercer de l'equip català.

Amb el partit absolutament sentenciat, Koeman ha mogut la banqueta pensant en el clàssic de dissabte contra el Madrid. Al minut 62, triple canvi: Junior per Sergi Roberto (partit número 50 en Champions), Pedri per Ansu Fati i Dembélé en el lloc de Trincao. Sis minuts més tard, en el 68, contratemps seriós per al Barça. Penal clar de Gerard Piqué sobre Tokmac i vermella directa per al central culer. El contratemps no era tant el gol de l'ucraïnès Kharatin com la pèrdua de Piqué per al partit de la setmana que ve a Torí, contra la Juventus.

Koeman ha reajustat la defensa donant entrada a Araújo en el lloc de Coutinho. Tot seguit ha entrat Busquets en el lloc de Miralem Pjanic. El partit ha entrat en una fase més aviat ensopida que s'ha encarregat de trencar Dembélé. El francès ha engegat la seva moto per la banda dreta i, després d'una cavalcada espectacular, ha fet una passada enrere perquè Pedri, al primer toc, enviés la pilota al fons de la porteria. És el primer gol del canari amb la samarreta del Barça i, evidentment, el primer gol que fa a la Lliga de Campions.

Però al partit encara li quedava un gol més que, aquesta vegada, ha dut la signatura de Dembélé. L'assistència l'ha fet Leo Messi, però la jugada l'ha iniciat Pedri amb una passada precisa i molt vertical cap al jugador argentí. Messi hauria pogut fer el sisè amb un llançament de falta directa, però el seu xut l'ha desviat el porter.

Després de derrotar el Ferencváros, el Barça pot centrar-se ja en el clàssic de dissabte contra el Madrid.