El bon estat de Messi és una de les claus del bon inici de temporada del Barça
Barça

El Barça de Valverde es referma com a líder solvent i invicte a la Lliga i la Champions

La solidesa al Camp Nou, la seguretat defensiva i el desequilibri de Messi, les claus del gran inici de temporada del conjunt blaugrana a la Lliga i a la Lliga de Campions

Xavi LemusActualitzat

L'arribada d'Ernesto Valverde ha millorat els registres respecte a la temporada passada. Messi continua sent un element clau, però la seguretat defensiva que ha aportat el nou tècnic, sumat a l'efecte Camp Nou, han convertit el Barça en el millor equip del moment.

EL MILLOR COMENÇAMENT

El Barça de Valverde ha fet un començament de Lliga històric, fins ara suma deu partits guanyats i tan sols un empat després de les onze jornades disputades. Un inici històric que l'iguala amb el Barça de Tito Vilanova del 2012/13 i el de Tata Martino de la temporada 2013/14; aquests tres equips són els millors de la història del club blaugrana pel que fa als números.

EL CAMP NOU, UN FORTÍ

Pel que fa a la Lliga i a la Champions, el Barça ha guanyat tots els partits que ha disputat al Camp Nou aquesta temporada. Nou partits jugats a les dues competicions i nou victòries. Pel que fa al campionat espanyol, els blaugranes sumen 18 victòries consecutives jugant a casa. Una seguretat com a locals clau de cara a aspirar als grans títols de la temporada.

LA SEGURETAT DEFENSIVA

L'equip de Valverde és ara mateix l'equip menys golejat a la Lliga i l'equip que menys gols ha encaixat del seu grup a la Lliga de Campions. Un mèrit de la defensa i del porter. Ter Stegen viu un moment molt dolç i ha aconseguit acabar nou partits sense recollir cap pilota de dins de la xarxa. No encaixar és un pas fonamental per anar sumant victòries. L'assignatura pendent són les jugades a pilota aturada: quatre dels cinc gols encaixats a les dues grans competicions han estat així.

EL DESEQUILIBRI DE MESSI

En el terreny ofensiu, el nom de Leo Messi és el pal de paller, un cop més, de l'actual Barça. El millor jugador del planeta és actualment el "pichichi" de la Lliga amb dotze gols i suma tres dianes més a la Champions. Una omnipresència en el joc d'atac també aplicable a la seva feina com a assistent, i ja suma cinc passades de gol. La seva visió de joc i desequilibri també és clau per obrir espais a les defenses rivals i contribuir de forma decisiva al joc d'atac blaugrana.

Anar al contingut