El Barça, sancionat als despatxos
El Barça, sancionat als despatxos
rugbi

El Barça de rugbi, sancionat per alineació indeguda davant del Cisneros

Els blaugrana perden el partit per 21 a 0 -havien perdut 25-23 i havien sumat un punt de bonus defensiu-, se'ls castiga també amb la pèrdua de dos punts i passen del cinquè al setè lloc, quedant fora de la Copa del Rei

Redacció Esport3Actualitzat

Nou cas d'alineació indeguda al Barça, ara a la secció de rugbi, en aquest cas de doble alineació indeguda. El Comitè de Disciplina Esportiva (CNDD) de la federació espanyol de rugbi ha estimat la denúncia que va presentar el Complutense Cisneros. L'equip que entrena Santiago Monteagudo ha estat sancionat amb la pèrdua de dos punts, més el punt de bonus ofensiu que havien sumat en la derrota per 25 a 23, una resta que té conseqüències negatives en la classificació.

El Barça ha quedat fora de la Copa del Rei, però podrà optar al títol de Lliga. El servei jurídic del club treballa en la presentació d'un recurs però, alhora, ha demanat a la federació espanyola que aturi la competició fins que la sanció no sigui en ferm

El Barça perd dues posicions i passa de la cinquena a la setena plaça, sent el gran beneficiat el Cisneros, que suma cinc punts de cop, passant del setè al cinquè lloc. La pèrdua d'aquestes dues posicions significa que el Barça queda fora de la Copa del Rei, però si que podrà optar al títol de Lliga, malgrat caure al grup B. Els dos primers classificats d'aquest grup es classifiquen per al play-off al títol.

Quin va ser exactament l'error del Barça?

El Barça va perdre el partit de la discòrdia per 25-23 (després de la resolució de la denúncia per 21-0), però va obtenir el bonus ofensiu que ara ha perdut. Dues errades a l'hora de fer els canvis han sentenciat al Barça. En el rugbi es poden fer fins a vuit canvis, tres d'ells a la primera línia. El Barça va fer un canvi tàctic de més -el de Joan Losada- que després va ser al·legat com a canvi per conmoció, fet que el redactat dels 12 folis de la sanció desmenteix ja que no es van endegar els protocols. I un altre canvi va ser el del pilar -Marcos Muñiz- que un cop substituït va tornar al camp en el minut 78, moment en el que el Barça ja tenia ja quatre primeres línies al terreny de joc. Si no haguessin fet aquest canvi, els blaugranes haurien disputat els darrers minuts amb un jugador menys, després de recol·locar el pilar en la seva posició de primera línia.

Tercera errada en dos anys

Aquesta temporada l'entitat barcelonista ja va ser notícia per l'alineació indeguda d'una jugadora del primer equip de futbol, Geyse Ferreira, un fet que va traduir-se en l'eliminació de la Copa de la Reina. I el curs passat, l'únic partit perdut en Lliga pel més que fiable a la pista Barça d'handbol va ser al Palau contra el Torrelavega. La infracció va ser fer jugar el qatarià Youssef Ben Ali en un xoc ajornat per al qual encara no estava inscrit. Fet i fet, victòria per als càntabres i 10.000 euros de multa.

Anar al contingut