Marcelino García Toral i Ronald Koeman, amb el trofeu (@rfef)
Barça

El Barça desafia l'Athletic Club per proclamar-se campió de la Copa del Rei

Després de perdre la Supercopa contra l'Athletic al gener, avui el Barça té una nova oportunitat contra el mateix rival i en el mateix estadi. Els bascos volen endur-se el trofeu a Bilbao per tancar la ferida de la final perduda amb la Reial Societat

Francesc LatorreActualitzat

Segueix l'última hora del Barça-Athletic Club de la final de la Copa del Rei

 

19.30 - Al vestidor del FC Barcelona ja està tot a punt per rebre els jugadors blaugranes.

 

19.15h - Laura Brugués ens explica l'última hora de l'Athletic Club des de l'hotel de concentració del conjunt basc a Sevilla.

 

18.50h - L'estadi de la Cartuja per acollir la final de la Copa del Rei entre l'Athletic Club i el Barça.

 

18.45h - Xavi Lemus ens explica l'última hora del Barça des de l'hotel de concentració del conjunt blaugrana a Sevilla.

 

16.45h - El FC Barcelona mostra la seva fam a les xarxes socials. El compte oficial blaugrana ha fet una piulada on es veuen els darrers tres capitans de l'equip aixecant la Copa del Rei.

 

16.20h - El Barça lluirà braçal negre a la final en record a Josep Mussons.

 

13.30h - El Barça duu a terme la sessió d'activació a la Ciudad Deportiva Luis del Sol, del Reial Betis. Joan Laporta ha volgut veure en primera persona l'entrenament dels de Ronald Koeman.

 

12.30h - En la seva arribada a l'hotel de concentració, Joan Laporta ha destacat que tots els jugadors es troben bé i s'ha mostrat convençut de guanyar la Copa del Rei.

"Amb ganes de jugar-la i de guanyar-la"

 

12.00h - Barça i Athletic, amb 30 i 23 Copes del Rei guanyades respectivament, afronten una nova final per alçar-se amb el títol de campió. Són els dos equips que més finals de Copa han disputat.

 

10.30h - El Barça surt de l'hotel de concentració de Sevilla per dur a terme la sessió d'activació matinal prèvia a la final de la Copa del Rei. Gerard Piqué, sense aparents problemes físics.

 

Fa uns mesos, ben pocs al vestidor del Barça haurien apostat que al mes d'abril estarien a tocar del lideratge de la Primera Divisió i classificats per jugar la final de Copa del Rei. Però l'evolució de l'equip blaugrana en aquest 2021 els ha dut a tenir, aquest dissabte, l'oportunitat de guanyar el primer títol de l'era Koeman. Serà contra l'Athletic Club, el rival que ho va evitar al gener a la final de la Supercopa, disputada al mateix estadi de La Cartuja. Des d'aleshores, però, el Barça ha anat a més i l'Athletic, en canvi, s'ha anat desinflant. Els blaugranes venen de perdre el clàssic contra el Reial Madrid, però abans havien encadenat 19 partits sense perdre. Els bascos, per contra, acumulen sis partits seguits sense guanyar, inclosa la final de la Copa 2020 perduda contra la Reial Societat.

 

Al Barça, Koeman manté la incògnita del sistema. Els rivals semblen haver trobat l'antídot per al dibuix de tres centrals i a la final podria tornar al 4-3-3. Un dels dos centrals podria ser Gerard Piqué. En roda de premsa, el tècnic neerlandès va explicar que el jugador barceloní s'ha entrenat bé durant la setmana i que està en disposició de jugar. La tornada al 4-3-3 afavoriria també Antoine Griezmann, sacrificat en el 3-5-2. Amb el futur de Leo Messi encara en l'aire, aquesta podria ser la seva última final vestit de blaugrana. L'argentí ha guanyat sis vegades la Copa del Rei i avui podria aconseguir la setena.

Gerard Piqué, preparat per jugar (@FCBarcelona_cat)

A l'Ahtletic, creix l'optimisme sobre la participació del seu capità, Iker Muniain. El migcampista basc arrossega algunes molèsties físiques, però tant ell com el seu entrenador, Marcelino García Toral, estan convençuts que podrà jugar sense problemes. També Yuri s'ha recuperat dels problemes que tenia i estarà a disposició del tècnic asturià. A Bilbao espanta la possibilitat de perdre dues finals de Copa en només 15 dies. I és que encara fa mal la derrota contra la Reial Societat (1-0) al mateix estadi fa només dues setmanes.

Leo Messi i Iker Muniain volen la Copa (@FCBarcelona_cat)

Els dos equips ja s'han enfrontat tres vegades aquesta temporada. A la Lliga, el Barça va guanyar els dos partits (2-1 al Camp Nou, 2-3 a San Mamés), però l'Athletic va endur-se la final de la Supercopa al gener (3-2). El Barça i l'Athletic Club són els grans dominadors del palmarès de la Copa del Rei i avui volen engrandir una mica més la seva col·lecció de trofeus. L'equip català és l'autèntic "rei de Copes", amb trenta títols. El conjunt basc ocupa el segon lloc del rànquing, amb 23 victòries. La final entre els dos equips s'ha convertit en un clàssic d'aquesta competició.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut