El Barça de futbol Sala vol tornar a ser el campió de la copa (XBT)
Futbol Sala

El Barça de futbol sala buscarà el 8è títol de Copa

L'equip blaugrana, el que més títols de Copa té en el palmarès, fa dos anys que no alça el títol. Debutarà contra el Palma, el rival més dur possible

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

El Barça fa 2 anys que no guanya la Copa. L'objectiu aquest cap de setmana a Antequera és acabar amb aquesta sequera. Dissabte, l'equip de Jesús Velasco s'enfrontarà amb el rival més dur possible: el Palma Futsal. El tècnic blaugrana reconeix la dificultat per accedir a la final, però confia molt en el seu equip. 

"L'ADN del Barça és intentar guanyar el major nombre de títols possibles. El partit contra el Palma, de fet, és una final, perquè només passarà un dels dos. És, segurament, l'equip més en forma de la lliga, però nosaltres també som molt forts. Si estem al nostre màxim nivell, segurament som favorits a totes les competicions." 

Per a un partit com aquest, és molt important la motivació"els jugadors la tindran, també; parlem d'una semifinal de Copa contra un rival que ja ens ha guanyat aquesta temporada." diu Velasco.

Des del punt de vista de la preparació concreta per al partit contra el Palma, es fa alguna cosa diferent?

"Treballem algunes coses específiques i molt analítiques des de l'òptica del joc, perquè després, en el partit, els jugadors siguin capaços d'identificar aquestes situacions."

El brasiler Ferrao arriba a la Copa del Rei amb moltes ganes després d'haver estat lesionat 4 mesos. Ara ja ha jugat 3 partits i de mica en mica va agafant confiança.

"A poc a poc vaig notant que començo a sentir-me com estava abans de la lesió. És la felicitat, entrenar i jugar sense dolor."

 Ferrao té clar com s'ha d'afrontar el partit contra el conjunt illenc.

"La clau per guanyar el Palma són els detalls, perquè sempre fem partits molt igualats. Em refereixo als detalls defensius; cal estar molt atents, evitar les distraccions que els puguin permetre crear ocasions. El Palma és molt defensiu i molt físic. La seva prioritat és defensar bé i jugar a la contra contra nosaltres. Serà un partit molt tancat. Però el Barça està fet per guanyar."

 

Dídac Plana, el porter del Barça, també fa la seva anàlisi del partit contra el Palma. 

 "Tenim un historial bastant ampli de partits contra el Palma en què no hem estat capaços de guanyar-los. És un rival que sempre ens costa molt. Ens coneixem molt i els partits sempre són molt igualats."

Contra un rival al qual costa molt guanyar-lo es prepara el partit de manera especial?

"En una final a 4 sempre hi ha un plus extra. És una setmana en la qual tots estem focalitzats amb la dificultat que tindrem davant. El Palma és un equip amb molta experiència,  també en aquest tipus de competició. Tots els jugadors del Palma són de primer nivell i ens hem de preocupar per tots. Formen un equip molt compacte, encaixa molts pocs gols. Si se'ns posa al davant, ens costarà molt capgirar el marcador. Hem de sortir des del primer minut amb les idees molt clares."

Tots els partits de la Final a 4 de la Copa els oferirà Esport3. Dissabte, 1 d'abril, Peníscola-Cartagena (11:55) I Palma-Barça (14:25). Diumenge, els vencedors jugaran la final a partir de les 19:50.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut