Albert Soler i Robert Fernández han explicat com ha quedat configurat el Barça després del tancament del mercat de fitxatges (EFE)
Barça

El Barça creu que ha configurat un equip "molt competitiu" tot i els problemes per fitxar després de la sortida de Neymar

Albert Soler i Robert Fernández consideren que els 222 milions ingressats per la clàusula de rescissió de Neymar han provocat una inflació dels preus en tots els jugadors pels quals s'han interessat

Actualitzat

El director de seccions professionals del Barça, Albert Soler, i el secretari tècnic, Robert Fernández, han comparegut en roda de premsa per valorar com ha quedat configurat, finalment, el primer equip un cop s'ha tancat el mercat de fitxatges. L'estiu ha estat clarament marcat per la sortida de Neymar del FC Barcelona i han reconegut que trucar a les portes dels equips on hi havia algun jugador interessant pel Barça amb 222 milions a la butxaca ha provocat que els preus de traspàs hagin arribat a xifres astronòmiques que podien posar en risc la viabilitat econòmica del Club.

Coutinho i la inflació del mercat

Albert Soler ha explicat que en el darrer dia del tancament del mercat de fitxatges, finalment el Liverpool va posar un preu al jugador: "Després de setmanes d'ofertes i converses, ens van demanar 200 milions d'euros. Davant d'això vam decidir que no ho fèiem. El Barça és dels 155.000 socis, no d'un propietari ni d'un consell de direcció i no podíem posar-lo en risc amb una operació com aquesta." En tot cas, ha destacat que el Club no ha perdut status en el mercat internacional perquè és diferent i això s'ha de fer "amb responsabilitat". Sobre possibles dimissions, en l'àmbit esportiu, han remarcat que s'han de presentar en base als resultats: "Podríem haver-nos gastat 270 milions d'euros i haguéssim comès una gran irresponsabilitat i això si que hagués estat motiu per dimitir".

"Després del que va passar l'any passat amb Pogba, el mercat de fitxatges ha canviat molt. Els clubs ja no som els agents principals que intervenen si no que són els països i els fons d'inversió. En tot cas, la condició que ens va encarregar el president i la junta directiva era que en cap cas es podia posar en risc la viabilitat econòmica del club. No sabem si el mercat ha perdut el nord, però com a mínim l'ha canviat."

Noves incorporacions

Robert Fernández s'ha mostrat molt entusiasmat pels noms que formen part del primer equip: "Tenim una plantilla magnífica. No hi ha cap dubte. Tenim una plantilla molt bona. Cal tranquil·litat, les incorporacions que hem fet ens ajudaran moltíssim." Això sí, ha lamentat, com ja va manifestar fa uns dies, que li "hagués agradat incorporar un o dos jugadors més però no ha estat possible".

Ousmane Dembelé

"És un jove amb unes condicions físiques i esportives fantàstiques i ve amb molta il·lusió: Aportarà gols, ajudarà molt en les assistències. Efectivament hem fet un dels fitxatges més cars de la història del Club. És una aposta de futur, té 20 anys i donarà resultats de forma immediata. Considerem que és una quantitat que fa uns anys hagués estat desbordada, però dintre d'aquesta bogeria econòmica, creiem que ha estat una bona operació." Ha costat 105 milions més variables, té una clàusula de 400 milions d'euros i ha signat un contracte de 5 anys.

Gerard Deulofeu

"És un jugador jove, amb moltes possibilitats i que pot ocupar diverses posicions. Tots estàvem d'acord que l'havíem de recuperar. Vam fer efectiva l'opció de 12 milions i té una clàusula de 20 milions d'euros."

Nelson Semedo

"És un lateral amb unes condicions tècniques i físiques importants i, sobretot, amb una gran velocitat. L'entrenador ens va dir que li agradava". Ha costat 30 milions més variables, té una clàusula de 100 milions i ha signat un contracte de 5 anys.

Paulinho

"Ja feia temps que el seguíem. Ens pot ajudar amb força, amb experiència i amb qualitat. No hi ha cap dubte que aquest jugador farà canviar l'opinió de molts que l'han criticat". Ha costat 40 milions d'euros, té una clàusula de 100 milions i ha signat un contracte de 5 anys.

La marxa de Neymar i el fairplay financer:

"En el cas de Neymar, ja sabem tots el que ha passat. Ens hagués agradat que hagués seguit amb nosaltres. És un jugador molt difícil de substituir. Estem en un mercat on hi ha clubs que posen en dubte les normes de la pròpia UEFA i celebrem que ara hagi decidit investigar-ho. Ja no és el Barça qui es qüestiona si el PSG ha vulnerat les normes del fairplay financer.

Les sortides de Tello i Mathieu:

Eclipsats per l'ombra de Neymar, Albert Soler s'ha limitat a dir que "Tello ha estat un traspàs i Mathieu, una rescissió de contracte."

Cedits: Samper, Marlon, Douglas i Munir

"Tenim moltes esperances en ells. Volem que tinguin minuts i confiem que puguin tornar en un futur".

La repesca de Vermaelen

"És un jugador d'una gran qualitat però ha tingut moltes lesions però a la Roma ha estat en moltes ocasions a la banqueta i després del seu paper a la pretemporada, no hi va haver cap dubte per part de l'entrenador. Té experiència, qualitat i personalitat per jugar al Barcelona."

Renovació de Messi

"Quan el Club anuncia una cosa, vol dir que està validat per les dues parts, que hi ha un acord. Només queda el protocol de la signatura. No hi ha cap problema. Ha estat una qüestió d'agendes, que ningú pateixi".

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut