El Barça consolida el liderat de la Primera Iberdrola golejant el Llevant (5-0)

El Barça ha dominat totalment el partit però els pals han evitat una golejada més gran. Tres dels cinc gols barcelonistes han arribat en els últims cinc minuts del duel

Jordi SunyerActualitzat

El Barça continuarà, una setmana més, com a líder de la Primera Iberdrola després de superar el Llevant a l'Estadi Johan Cruyff. El marcador final (5-0) pot ser enganyós per tal com s'ha anat omplint el guió del partit, però no pel domini de les de Lluís Cortés, ja que han arribat a estavellar fins a quatre rematades als pals, inclosa una doble opció de Jennifer Hermoso i Aitana Bonmatí en la mateixa jugada.

En un matí molt ventós, el Barça ha desaprofitat diverses oportunitats, sobretot d'Alèxia Putellas i Jennifer Hermoso, per inaugurar el marcador. La impaciència de les futbolistes i dels 2.100 espectadors presents al recinte blaugrana, però, s'ha vist calmada quan Caroline Graham Hansen ha rematat de volea, al segon pal, una precisa centrada de Leila Ouahabi per inaugurar el marcador (40'). La velocitat de la noruega ha anat causant cada cop més dificultats a les llevantinistes a mesura que anaven acusant el seu esforç defensiu, i la mateixa Hansen ha forçat la pena màxima que ha transformat Alèxia per situar el 2 a 0 just abans del descans (45').

A la segona part, s'ha continuat jugant de forma gairebé exclusiva en terreny visitant, però les barcelonistes s'han topat repetidament amb els pals. No ha estat fins el tram final que el Barça ha pogut arrodonir una victòria que, amb tot, tenia controlada. Dos gols consecutius de Jennifer Hermoso (87' i 88') i una preciosa rematada de volea de Kheira Hamraoui (89'), amb un Llevant entregat, han certificat la golejada, en l'últim partit de les blaugranes abans de la vaga de futbolistes que s'iniciarà a partir de la pròxima jornada de Lliga, el 16 de novembre.