Sergi Barjuan segueix treballant al FC Barcelona, ara dins encarregat de la formació de joves talents (@FCBarcelona_cat)
Sergi Barjuan segueix treballant al FC Barcelona, ara dins encarregat de la formació de joves talents (@FCBarcelona_cat)
Barça

El Barça comunica a Sergi Barjuan que no seguirà com a entrenador del filial: Márquez, el substitut

El de les Franqueses només haurà dirigit el B una temporada, en què també s'ha encarregat del primer equip de forma interina en 3 partits

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça ja ha comunicat a Sergi Barjuan que no seguirà dirigint el filial la temporada vinent. El de les Franqueses del Vallès només haurà estat un any a la banqueta del Barça B --a partir del curs 2022-23 recupera el seu nom històric de Barça Atlètic--, després que l'estiu passat rellevés un tècnic de la casa com Garcia Pimienta, destituït després de 15 anys al planter. El canvi va representar una de les primeres i més controvertides decisions de la segona etapa de Joan Laporta.

Amb el filial no ha pogut aconseguir l'objectiu de tornar a Segona Divisió. L'equip s'ha classificat en una discreta novena posició, a tres punts del cinquè del grup 2 de la Primera RFEF, el Linares, equip que marcava l'accés als llocs de promoció. Durant aquesta temporada, però, Barjuan també va haver-se d'encarregar del primer equip de forma interina en 3 partits, fent d'enllaç entre les etapes de Ronald Koeman i de Xavi Hernández.

Sergi Barjuan saluda Memphis durant la setmana que va entrenar el primer equip
Sergi Barjuan saluda Memphis durant la setmana que va entrenar el primer equip

Sergi, que sempre ha tingut bona sintonia amb Xavi, podria ser reubicat dins del club.

Rafa Márquez, l'escollit

A falta de tancar alguns detalls, el relleu de Barjuan serà el també exjugador del primer equip Rafa Márquez. El del mexicà no ha estat l'únic nom sobre la taula a l'hora d'escollir el substitut. Hi ha hagut debat intern, amb Òscar López, actual entrenador del Juvenil A com a alternativa, però finalment s'han decantat per Márquez.

Rafa Márquez debutarà a la banqueta d'un equip professional
Rafa Márquez debutarà a la banqueta d'un equip professional

El Kàiser de Michoacán, retirat dels terrenys de joc el 2018 després de disputar el seu cinquè Mundial amb la selecció de Mèxic, no té experiència com a entrenador professional. El seu bateig a les banquetes va ser un breu pas pel Cadet A del Real Alcalá, club de la localitat madrilenya d'Alcalá de Henares.

L'excentral va donar suport a la candidatura de Joan Laporta durant la cursa electoral de 2021. Des d'aleshores figurava com un dels preferits del president per assumir el repte del filial, juntament amb altres antics referents del club com Javier Macherano.

Anar al contingut