Jugadors del Barça celebrant un gol en un partit de pretemporada (Reuters)
Barça

El Barça comença la defensa de la Lliga amb un exigent duel a San Mamés

L'equip blaugrana afronta aquest vespre (21.00) l'estrena del campionat sense Leo Messi

Actualitzat

Encara amb mig país de vacances, torna la Lliga. I ho fa amb un plat fort. Un Athletic-Barça, on l'equip blaugrana inicia la defensa del títol conquerit la primavera passada. L'equip blaugrana no podrà comptar amb el seu millor jugador, Leo Messi, que amb poca preparació física s'ha quedat a Barcelona després de superar una lesió al soli.  

Tampoc han viatjat jugadors significatius com Arthur o Arturo Vidal, que es van incorporar més tard que la resta de companys a la dinàmica de l'equip després de participar a la Copa Amèrica. Ni tampoc un dels nous fitxatges de l'equip, el porter Neto, que es va lesionar durant la gira nord-americana.

Pel que fa a novetats, Antoine Griezmann sembla tenir un lloc garantit en el trident d'atac, que per l'absència de Messi completaran Luis Suárez i Ousmane Dembélé. Mentrestant, Philippe Coutinho té tots els números d'esperar la seva oportunitat des de la banqueta.  

En canvi, falta veure si Ernesto Valverde aposta per Frenkie de Jong. L'holandès, un dels destacats de la pretemporada, opta a un dels tres llocs al mig del camp amb Sergio Busquets, Ivan Rakitic i Sergi Roberto, amb Carles Aleñà a l'expectativa.

El Barça fa 10 anys que no perd en una estrena de Lliga. Però haurà de guanyar a domicili un Athletic que no coneix la derrota a San Mamés en els 12 partits que hi ha jugat amb l'actual entrenador, Gaizka Garitano. Aritz Aduriz és dubte pel bàndol bilbaí.  

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut