EUROLLIGA

El Barça comença avui el camí cap al play-off

El sorprenent Zenit de Xavier Pascual arriba sense pressió i amb l'objectiu de guanyar un partit

Jordi RobirosaActualitzat

El primer partit del play-off el pots seguir er EN DIRECTE amb Xevi Soler, Ernest Macià, Carme Lluveras i l'equip de "Tot gira" aquí:

 

"És el primer play-off en la meva carrera que assumeixo sense cap mena de pressió". D'aquesta manera, Xavier Pascual comentava el play-off al redactor d'aquesta crònica quan es van trobar a l'aeroport del Prat tot just aterrat el xàrter del Zenit, cap a quarts de vuit del vespre. I és que aquest és l'escenari ideal per a l'entrenador de Gavà, que ha portat al seu equip fins a un cim insospitat: "Vam celebrar la classificació com si fos un títol. A partir d'aquí procurarem gaudir del moment i, si podem, guanyar, naturalment."

I aquest és l'objectiu del Zenit: guanyar un partit al Palau. I aquest és l'objectiu del Barça: guanyar tots dos partits a casa i no fer cap a Sant Petersburg amb l'espasa de Dàmocles d'haver-se de jugar la classificació en un pavelló que, atenció, estarà ple en un 75% del seu aforament, el que significa un clar avantatge per a l'equip rus, atès que el Palau estarà buit.

Àlex Abrines explicava les sensacions que tenia abans d'aquest primer matx:

Serà una eliminatòria complicada davant d'un equip que pot guanyar qualsevol equip i que té un entrenador que coneix molt bé aquesta casa i que prepara molt bé aquesta mena de partits.

L'aler mallorquí, però, no defugia cap responsabilitat:

El primer partit sempre és el més complicat, el que hi ha més nervis. Però, vaja, estem preparats per demostrar que som millors que el Zenit i guanyar aquesta sèrie.

Per la seva banda, Xavier Pascual explicava quina era la clau d'un equip que no comptava en absolut per entrar en el play-off i aquí el tenim:

Hem generat un grup que funciona com un equip; en defensa tots som solidaris i en atac tothom mira d'interpretar el seu rol. Seguim sempre el guió; potser som més limitats en talent, però no en coratge i amor propi. Treballem molt.

Jasikevicius està avisat: el Zenit els va guanyar a Sant Petersburg i els va complicar la vida al Palau. La clau? Sortir endollat des del primer minut i no aixecar el peu de l'accelerador ni un segon. Al davant hi ha un equip amb la marca Pascual i un Kevin Pangos que no té res a veure amb el jugador devastat que es va veure al Barça la temporada passada. Compte amb aquest Zenit.

ARXIVAT A:
Eurolliga
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut