El Barça capgira un marcador en contra i s'apunta una victòria insuficient per guanyar la Lliga (4-2)

L'Eibar s'ha avançat en el marcador amb un gol d'Inui en el minut 7. El mateix Inui ha fet el 0-2 a la segona part i Juncà, en pròpia porta, ha inaugurat el marcador blaugrana. Suárez i Messi (2) han acabat arrodonint el marcador del Barça

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El Barça s'enfrontava a l'Eibar en l'últim partit de Lliga amb la intenció de fer els deures, però amb un ull posat en el partit a Màlaga, del Reial Madrid. Els blaugranes han topat amb un Eibar que els ha complicat la vida apoderant-se de les regnes del partit fins a la segona part, quan el Barça ha aconseguit capgirar el marcador en un partit boig (4-2).

Últim partit de Lliga i últim partit de Luis Enrique al Camp Nou al capdavant del primer equip del Barça amb una afició entregada, que abans del matx ha desplegat una pancarta amb la imatge de Luis Enrique i el lema "Per sempre, un dels nostres #ForeverLucho". Un bon comiat per a l'asturià, que ha fet història amb el Barça.

El partit ha començat molt malament per als interessos blaugrana, en tots els sentits. El Barça ha apostat per una alineació on ha destacat la titularitat de Marlon per segona setmana consecutiva, a causa de l'encara baixa de Gerard Piqué. L'Eibar ha ofert en els primers minuts més bona imatge sobre el terreny de joc que no pas la del Barça. Amb una bona pressió, l'equip basc s'ha emportat el premi ben d'hora. En el minut 7, el japonès Inui ha marcat el primer gol del partit després de rematar una centrada de Capa al segon pal (0-1). Un resultat gens favorable al Barça amb l'agreujant que el Madrid ja guanyava a Màlaga des del minut 2 de partit (0-1).

Després del gol, el Barça ha continuat dispers. En el minut 14, l'àrbitre ha anul·lat un gol de Luis Suárez per fora de joc, correcte, de Jordi Alba. El Barça ha començat a insisitir, pressionant la porteria basca, però amb poques aproximacions amb pilota controlada. L'Eibar, després de l'arrancada inicial, s'ha replegat al darrere per veure-les venir.

En el minut 27, Neymar ha reclamat un possible penal que l'àrbitre no ha considerat com a tal. Cinc minuts més tard, Messi i Sergi Roberto han protagonitzat una molt bona jugada que ha acabat amb un xut final de Rakitic que atura Yoel. I el mateix porter s'ha tornat a lluir amb una nova aturada, d'un xut de Suárez, que s'hauria convertit en l'empat blaugrana (36').

L'Eibar ha malbaratat una boníssima oportunitat de deixar el partit ben encaminat a la primera part, un minut abans del descans. Inui remata a porteria, Ter Stegen refusa malament i Rubén Peña, que guanya la posició a Jordi Alba, es planta davant de la porteria amb Ter Stegen a terra i falla tot sol un gol que tenia a tocar.

Segona part boja

A la represa, Sergi Roberto ha hagut d'abandonar el joc per unes molèsties a l'adductor de la cama dreta i André Gomes ha ocupat el seu lloc davant d'un Eibar que ha tornat a pressionar, sent el mateix que en els minuts inicials del matx.

Mentre el Madrid continuava fent la seva feina a Màlaga, amb un gol de Benzema al minut 54 (0-2), el Barça continuava fent figa davant de l'Eibar. Els blaugranes han malbaratat una nova oportunitat d'empatar el partit en el 56, quan Suárez, amb por de rematar, li passa la pilota calenta a Messi, que falla. I l'Eibar ha tornar a aprofitar el desconcert blaugrana per fer el segon. De nou Inui, engalta de primera la pilota a l'escaire de la porteria de Ter Stegen, davant l'estupefacció dels jugadors del Barça i de l'afició.

Dos minuts més tard, Juncà ha fet el que cap davanter del Barça ha aconseguit. Xuta Neymar al pal i refusa el defensa de l'Eibar dins de la seva pròpia porta (1-2).  En el minut 70, l'àrbitre ha assenyalat un penal sobre Jordi Alba, bastant discutible. Messi, que ha tingut l'empat a tocar, ha vist com el seu xut l'aturava l'omnipresent Yoel. Aquest és el primer penal que falla Messi aquesta temporada.

El Barça, que semblava negat de cara a la porteria, ha aconseguit finalment en el minut 73 marcar un gol a Yoel (2-2). Neymar pica un córner, Alcácer pentina al primer pal i Suárez remata al segon pal dins de la porteria del porter de l'Eibar. Dos minuts després, Messi, aquest cop sí, marcava un penal i capgirava el marcador per donar la victòria al Barça (3-2).

En el temps afegit encara hi ha hagut dues accions per al Barça. La primera, un cara a cara de Suárez amb Yoel, que torna a guanyar el porter de l'Eibar. Però Messi, acte seguit, ha tornar a insistir per acabar marcant un gol més, el 37è de Messi a la Lliga, i el quart del Barça (4-2).

Una victòria insuficient per al Barça per embutxacar-se el títol de Lliga, ja que el Madrid ha fet la feina guanyant el Màlaga (0-2).