Handbol

El Barça, campió de la Copa Asobal per setzena vegada (33-23)

Els de Xavi Pascual han hagut de picar pedra per derrotar un equip inferior, que ha trobat en el porter Ernesto Sánchez un autèntic tità sota pals. El Barça ja pensa ara en la "final four" de Colònia amb l'objectiu d'aixecar la desena Copa d'Europa

Ernesto Sánchez i Kevin Möller aturant-ho tot. Així ha començat la final de la Copa Asobal a Santander entre el Barça i el Cantàbria Sinfín. Fins al minut 4 no ha arribat el primer gol del partit, obra del blaugrana Timotey N'Guessan. Ernesto s'ha seguit fent gran a la porteria i no ha deixat que els blaugranes s'escapessin en el marcador. Als 10 minuts, la igualtat era màxima, amb un Cantàbria molt motivat tot i ser un equip que aquesta temporada ha lluitat per mantenir-se a la categoria.

El Barça no aconseguia imposar el seu ritme, i ha arribat a l'equador de la primera part amb l'empat a 6 a l'electrònic. La defensa, però, mantenia a ratlla l'atac del Sinfín. Un parcial de 3 a 0 ha disparat el Barça fins al 9 a 6, al minut 20 de partit. Tot i que Ernesto ha continuat mantenint amb vida el Cantàbria, amb 13 aturades a la primera part, el partit ha arribat a la mitja part amb el 14 a 10 en el marcador favorable al Barça.

A la segona part el Barça s'ha anat trobant i ha eixamplat la diferència. L'atac i la defensa s'han imposat i han deixat al descobert les carències de l'equip càntabre. A falta de 10 minuts el partit ja estava encarrilat amb el 27 a 19. Al final, el partit ha acabat 33 a 23.

Amb aquest títol, el Barça suma la seva setzena Copa Asobal, la desena consecutiva. Els de Xavi Pascual ja només tenen en ment la semifinal de la "final four" de Colònia contra el Nantes. Guanyar-la suposaria aixecar la desena Copa d'Europa.

El Barça ha guanyat la seva 16a Copa Asobal (@FCBhandbol)