Philippe Coutinho, el jugador cedit amb un valor de mercat més alt (Reuters)
Barça

El Barça busca fer calaix amb els jugadors cedits

La reducció d'ingressos per la pandèmia i l'alta massa salarial de l'equip obligaran el club blaugrana a vendre en un mercat a la baixa

Xavier LemusActualitzat

El Barça va presentar, davant de l'assemblea de compromissaris, un pressupost per a aquesta temporada amb una previsió d'ingressos de 1.047 milions d'euros, una quantitat que, amb la crisi de la Covid-19, serà impossible d'aconseguir. Sobre aquest càlcul, la quantitat destinada al primer equip se situa entorn del 60 per cent del pressupost. Per tant, de cara a la pròxima temporada, un dels objectius serà reduir aquest cost i un dels camins passa per la venda de jugadors.

A banda dels integrants de la plantilla actual, el club té jugadors cedits amb els quals podria fer caixa. Un és Philippe Coutinho, ara lesionat, però cedit al Bayern de Munic i amb contracte culer fins al 2023. El conjunt bavarès no farà efectiva la clàusula de compra de 120 milions d'euros. Malgrat que Setién ha dit que compta amb ell, el club veuria de bon ull un traspàs, i aquí la Premier podria ser el seu destí.

Un altre cas és el de Rafinha, amb vincle amb el Barça fins al 2021, i actualment cedit al Celta. El migcampista del planter s'ha revaloritzat a l'equip gallec i equips de la lliga italiana l'han estat seguint. La seva marxa també ajudaria a alleugerir els comptes blaugranes. La mateixa situació de Carles Aleñá, amb contracte fins al 2022. El jugador català està cedit al Betis sense opció de compra i, per tant, tornarà aquest estiu a la disciplina barcelonista. Si Setién decideix que no té cabuda a la plantilla, el club intentaria treure rèdit de la seva venda.

En els plans del club per ingressar diners també s'hi inclou Jean-Clair Todibo. El central francès manté contracte com a jugador del Barça fins al 2023. Actualment juga a la Bundesliga com a cedit amb el Schalke 04. Malgrat haver-se fet un lloc com a titular, la situació econòmica generada per la pandèmia fa difícil que el seu actual equip faci efectiva la clàusula de compra de 25 milions d'euros.

L'única venda que ara mateix sembla garantida és la de Marc Cucurella. El jugador d'Alella és una peça indiscutible al Getafe de Bordalàs, i el seu equip pagarà els 6 milions d'euros previstos a la cessió en cas de compra definitiva.

ARXIVAT A:
Coronavirus
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut