Bàsquet

El Barça busca un triomf a València que portaria la semifinal a un punt gairebé irreversible

El Barcelona ha arribat al punt àlgid de la temporada en la millor forma possible i aspira a donar un cop gairebé definitiu a les semifinals de la Lliga ACB després de l'exhibició mostrada en el primer partit a València.

Actualitzat

El Barcelona ha arribat al punt àlgid de la temporada en la millor forma possible i aspira a donar un cop gairebé definitiu a les semifinals de la Lliga ACB després de l'exhibició mostrada en el primer partit a València.

Domini del rebot ofensiu, una gran defensa, intensitat en tot el partit i el paper de Juan Carlos Navarro. Amb aquests quatre paràmetres els blaugranes van desmuntar el València (58-77), l'equip revelació de la temporada, que ha arribat molt just al final del curs.

Després de l'enorme cop europeu sofert a la semifinal de l'Eurolliga contra el Reial Madrid, el Barça ha anat creixent partit a partit i està en bona disposició d'aspirar al campionat.

En el triomf davant el València, els blaugranes van mostrar múscul i molta fortalesa en la pintura -fins a setze captures sota el cèrcol contrari- per marcar la diferència. També hi va tenir molt a veure l'encert en els triples de Navarro i Nachbar. El capità en va anotar tres i va aconseguir 13 punts per a una valoració de 15, mentre que l'eslovè va sumar 15 punts, amb 3 triples més.

Ante Tomic ha tornat a recuperar la seva millor versió amb 15 punts i 20 de valoració. El pivot ha estat el que ha sustentat l'equip en els moments complexos de la temporada, juntament amb Marcelinho Huertas, encara que en el primer partit va brillar més Víctor Sada.

El base, molt qüestionat per la seva irregularitat, va ser determinant quan el València va pressionar. Xavi Pascual havia preparat molt bé el partit i, encara que Velimir Perasovic va sorprendre amb una zona 1-3-1 que va frenar el Barça, el partit ja va tenir un únic color a partir del segon període (33-35 al descans) i es va decidir amb el parcial 9-16 del tercer quart.

L'objectiu de Pascual és conscienciar els seus jugadors que encara que els blaugranes ja han aconseguit revertir el factor pista, els taronges són un equip potent, capaç de sorprendre durant la sèrie. "Si algú pensa que això és molt fàcil per haver guanyat el primer partit per vint punts s'equivoca. El segon partit no serà igual", va dir Marcelinho Huertas després del enfrontament de dijous.

En realitat, amb el pas dels partits, el Barça ha anat sumant jugadors importants a la causa -fins i tot Maciej Lampe, que va fer 8 punts i 6 rebots- i sembla que arriba al moment important del campionat de la millor manera. De moment suma un 3 a 0 al "play-off".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut