El Barça se'n va líder al Mundial després de remuntar a El Sadar (1-2)

Lewandowski ha acabat expulsat per doble groga a la mitja hora i Piqué, tot i ser suplent, ha vist la vermella al descans per protestar a l'àrbitre Gil Manzano

Laura Brugués SalóActualitzat

El Barça ha saltat a Pamplona amb Christensen com a única novetat a l'onze, en el lloc de Piqué. L'Osasuna ha sorprès els blaugrana des de l'inici del partit. En una acció de córner, David García ha rematat de cap i ha transformat l'1-0 als sis minuts. Un gol molt protestat pels blaugrana perquè l'àrbitre no ha assenyalat una falta clara d'Unai García a Marcos Alonso en la mateixa jugada.

Poc després, en una nova arribada dels navarresos, el Chimy Ávila ha enviat una pilota al lateral de la xarxa, després d'una pèrdua de Busquets.

L'Osasuna pressionava i el Barça no ha generat perill fins als 25 minuts, amb un xut de Lewandowski que ha refusat Aitor. El polonès ha estat el protagonista de la primera part, perquè a la mitja hora ha estat expulsat després de veure la segona groga per a falta a David García. És la segona expulsió de la seva carrera. Abans del descans, Ferran Torres ha vist com li anul·laven un gol per fora de joc.

Al descans Piqué -avui suplent- ha anat a protestar al col·legiat Gil Manzano, que l'ha acabat expulsant en el seu últim partit com a futbolista.

En la represa, el Barça ha començat endollat. Una centrada de Jordi Alba cap a Ferran Torres ha acabat a les botes de Pedri, que ha situat l'empat a un.

Amb un home més, l'Osasuna ha seguit acostant-se a la porteria de Ter Stegen. Gairebé des de la banda, el Chimy Ávila ha enviat un xut enverinat que Ter Stegen ha salvat enviant la pilota a córner.

En l'últim quart i a la recerca dels tres punts, Xavi ha apostat per substituir Christensen per Gavi i endarrerir De Jong a l'eix de la defensa. A més de donar entrada a Ansu Fati i Raphinha. I li ha sortit bé. Perquè una gran passada de Frenkie de Jong des del mig del camp ha permès a Raphinha marcar l'1-2 definitiu. En els últims minuts, ha debutat el jove Chadi Riad amb el primer equip d'un Barça que marxa líder al Mundial.